İslami Forum

Tam Versiyon: BİR MÜSLÜMAN’IN HIRİSTİYAN OLUŞU
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
"Ramazan Ayı’ndan birkaç gün önceydi.Bir gönül dostuyla dini konular ve özel- likle oruç üzerine sohbet ediyorduk. Sohbet ettiğimiz mekan bir iş yeriydi.İçeride bulunan müşterinin bizi can kulağıyla dinlemesine memnun olmuştuk. Onun da sohbete katılmak isteyişi her halinde belli oluyordu.Üç-beş dakika bekledikten sonra “Abi siz hala orada mısınız ?” diye sordu. Bu soru karşısında biz de her halde parasının üzerini mi alamadı ya da eksik mi verdik diye şüpheye düştük ve sordum.
“Hayır” dedi. “Ben onu söylemek istemedim.Siz hala Müslüman mısınız ?”
Hayda ! Bu da nerden çıkmıştı? Tepemizden kaynar su dökülmüşe döndük. Ya- nımdaki arkadaş yumruğunu sıktı ve ayağa kalktı,vurmasına zor engel oldum.İnanın bıraksam dozer gibi ezip geçecek.Yerine oturttum ve sakin olmasını söyledim.
“Hayırdır delikanlı bu nerden icap etti ? Sen ne oldun ?”dediğimde.
“Ben Müslümanlıktan da, Türklükten de çıktım.Hıristiyan oldum.”deyiverdi.
Hayretler içerisinde şaşakalmıştık.Anadolu’nun ortasında milli ve manevi değerlerine son bağlı Kırşehir’de böyle birisiyle karşılaşacağım hiç mi hiç aklıma gel- mezdi.
“Bak delikanlı”dedim. “İnşallah bu dediklerin doğru değildir.Ancak Yüce Allah insanlara değişmeyen bir özellik vermiştir.O da insanların soyudur.Bir başka devletin vatandaşlığına geçebilirsin ama yine sana Türk uyruklu ... vatandaşı derler.Bunu hiç- bir şekilde değiştiremezsin.Bunu aklının bir köşesine yaz.Gelelim din konusuna hak din İslam dururken neden batıl olanını seçtin?Sen aklını mı kaybettin ?
“Yoo abi ben ne yaptığımı gayet iyi biliyorum.Otuz yıl Müslüman olarak yaşadım.Ekmek buldum,katık bulamadım.Katık buldum ekmek bulamadım diyeceğim ama gerçekten katığı hiç bulamadım.Mutlu bir hayatım olmadı.Oysa şimdi para hış, kadın var,içki var bol bol eğleniyorum.Hayatı yaşıyorum hayatı.”derken gözlerinin içi gülüyordu.
Tamam dedim kendi kendime,şimdi tam can alıcı yerinden yakaladım. “Gali- ba otuz yaşındasın.Senin bu yaşının üzerine artı otuz,artı otuz daha eklesek sonu ölüm değil mi?Gerçek olan öbür dünyada bu davranışının cezasını çekeceğini bilmiyor musun ?Hep cehennemde kalacaksın.Yazık değil mi?Kısacık bir ömür için geleceğini mahvediyorsun.

“Bak abi,zamanında apdest aldım,namaz kıldım,oruç tuttum.Buna rağmen hocalar bizi hep ama hep ufacık yanlışlardan dolayı cehenneme gönderiyor.Koskoca hayatında bir yıl oruç tutmazsan ya da bir yıl namaz kılmazsan cehennemde yan da yan.

Biz şimdi yanmaktan kurtulduk.Papaz efendi bize ey cemaat Hz.İsa müjdeliyorSaskinizlerin Hıristiyanlığı seçmeniz cennete gitmek için yeterli sebeptir.Bizde zorluk yoktur.Yeyiniz içiniz,anlaşarak cinsel ilişkide bulununuz,hayatı doya doya yaşayınız.Yeryüzündeki bütün nimetlerden yararlanınız diyor.Bundan daha güzel ne olabilir ?”

“Batıl olan bir dinin ne hükümlerinin,ne de o,dini temsil edenlerin söyledikleri- nin geçerliliği olur.İslamiyet’in gelmesiyle diğer dinlerin varlığı ortadan kaldırılmıştır. Hıristiyanlık ta ömrünü tamamlamıştır.Ondan dolayı papazın dediklerinin hiçbir tutarlı yanı yoktur.Çünkü Hıristiyanlık denilen bir din şu anda yoktur.Yeryüzünde tek hakim din İslamiyet’tir.Bunu unutma delikanlı.”

“Sen necisin abi.”
“Hiç,ben boz bir adamım.”
“Peki sen mi daha iyi bilirsin,yoksa yukarıdakiler mi?”

İşin vehametini anlamıştım.Sözün nereye geleceğini de...Elbette ki yukarı- dakiler daha iyi bilirlerdi.Çünkü onların çoğu bu konuda ilim tahsil etmişlerdi.Üzülerek “Onlar” dedim.

“Olan bir şeyle olmayan bir şeyin diyaloğu olur mu?Sizin din adamlarınızla bizim din adamlarımız oturup diyalog yapıyorlar.Madem dinler arası diyalog var,öyley- se Hıristiyanlık ta var.Cennete gitmek için böyle bir kolay din dururken,İslamiyet’te beklemenin ve bir çok şartı yerine getireceğim diye çalışmanın ne anlamı var.”

İyi akşamlar dileyip çıkıp gitti.
İşte dinler arası diyalogun bir Müslüman’ı nerden nereye getirdiğinin en açık,en acı ve düşündürücü sonucu.

Sayın diyalogcular din değiştiren bu insan sizin eseriniz.Ne kadar öğünseniz yeridir.

İslamiyet’e ne Haçlı Seferleri,ne de misyonerlerin çalışmaları sizin kadar zarar vermemiştir.

Allah sizlerden cümle ümmeti Müslüman’ı korusun.! Amin...

Veysel TURGUT
KIRŞEHİR
"
Hristiyan olan bir insanla ilmi münazara da yardımcı olacak 3 kitap tavsiye edeyim inş.

1-MİSYONERİN ÇAĞIRDIĞI DİN

ABDULHADİ SIDDIK.

2-İNCİL'İN YANLIŞI KUR'AN' IN DOĞRUSU

SAİD ALPSOY

3-KUTSAL KİTABA İLAHİ ÇAĞRI

RAHMETULLAH EL HİNDİ

ÇEVİRİSİ YİNE ABDULHADİ SIDDIK HOCADIR..

Bu konularda çok yardımcı kaynaklardır özellikle her müslümanın okumaları gereken eserlerdir.

Vesselam...

allah razı olsun...RABBIM bizleri doğru yola girdikten sonra sapmaktan muhafaza eylesin....
sagol Yusuf paylastigin için çok sasirdim dogru yollu bulduktan sonra nasil insan o yolu seçerki. Rabbim bizleri korusun
genc haklı;ıslamıyetı bılen bunu yaparsa dıger halı nıce olur...yazık...
gayri müslimlere gerçekten yazık...
şu anda gerçek hristiyanlık olamaz, gerçek hristiyan incildede yazdığı gibi son peygamberin muhammet mustafa sav. olduğunu bilir..
Alıntı: gerçek hristiyan incildede yazdığı gibi son peygamberin muhammet mustafa sav. olduğunu bilir..

incilde nerde yazıyor son peygamber Hz Muhammed olduğu?? ayrıca gerçek hristiyan sahte hristiyan nedir???

incilde İSA mesih insanların tek evililik yapmasını buyuruyor. karı kocanın zina suçu hariç birbirlerini boşamalarını yasaklıyor.. islamda ise çok eşlilik ve cariyelik var. ben mantığmı çalıştırdığımda incilin öğretisini daha mantıklı buluyorum. incilde ahiret yaşantısında insanlar ne evlenir ne evlendirilirler göklerdeki melekler gibidir der ama islamda ahiret hayatında Huriler ve Sek. var. düşünsenize cennette her köşede anlarsınız işte. ben bunu mantıkl bulmuyorum. yeme, içme, seks,tuvalet ihtiyacı bunlar dünyalık ihtiyaçlarımızdır. yemez içmez isek hayatımzıı devam ettiremeyiz. cinsel hayatımız olmazsa neslimizi sürdüremeyiz......... ama bunlara ahiret hayatımızda ihtiyacımız olmayacak.

“Tanrı’nın kendisini sevenler için hazırladıklarını hiçbir göz görmedi, hiçbir kulak duymadı ve hiçbir insan yüreği kavramadı. bu ayette beni çok etkiliyor. mesela.
ılmın aklı aşması boyle bırsey olsa gerek...
Sayfalar: 1 2