You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ZORUNLU LAİKLİK YA DA BEN NEDEN SİYASET KONUŞMUYORUM

General
ZORUNLU LAİKLİK YA DA
BEN NEDEN SİYASET KONUŞMUYORUM
BÜLENT AKYÜREK
Bir fikir söylemek kadar, söylenen fikri dinleyebilmek olgunluk ister.
Siyaset; tarafsız düşünebilen, önyargılarından arınabilmiş, nefsini kenara bırakabilen, okur yazar, vicdan sahibi olgun toplumlarda yapılabilir, konuşulabilir.
Siyaset konuşacağınız toplumlarda en zengin ile en fakir arasındaki farkın uzak olmaması gibi en akıllı ile en cahilin arasındaki farkın da kapanmış olması gerekir.
Bir memlekette işsizlik olduğu müddetçe siyaset konuşulamaz, tartışılamaz çünkü insanlar iş sahibi olabilsin diye fanatikleşerek mesaj vermeye çalışırlar.
Siyaset horoz dövüşü veya it dalaşı demek değildir.
Son yüzyılda dünya siyaseti farklı şekillendi.
Siyaset artık ülke içine değil, sınırların dışına yapılıyor.
Her devletin birkaç düşmanı var.
Yoksa bile uyduruluyor.
Bir düşman bularak veya icat ederek içeriyi korur gibi dışarıya siyaset yapmak oy riskini azaltıyor.
Batı dünyasının düşmanları güya Müslümanlar.
Müslüman dünyasının düşmanları ise Batılılar ve yine öteki Müslümanlar.
Siyasi kavgaların altında örtülü din ve mezhep kavgaları var.
İslâm dünyasındaki şer yüzünden “Zorunlu Laiklik” bir kurtuluş gibi günden güne değer kazanacağa benziyor, demedi demeyin…
Hatta bir gün laikliği getirmek için İslâmi partiler yarış halinde olabilirler.
Neyse; bu yazıdan sonra gelecek yorumlara bakarsanız başta dediğim gibi ben neden siyaset konuşmuyorum sorusunun cevabını bulabilirsiniz…
Memlekette ortalama birikim, ortalama bir olgunluk olmadan da konuşmam zaten.
Siyasi fikrini açıkladı diye en yakın arkadaşlarının ona düşman kesildiği başka bir ülke var mı acaba?
İnsanlar kendi partisini açıklarken dostlarını, başkalarını kaybetmediği an haliyle siyasiler de kavgayı bırakıp faydalı işler yapacaklardır ama en kolayını yani kavgayı seçmek daha basit geliyor bizlere veya şöyle toparlayalım: Kafamız anca bu kadarına basıyoo…
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.