You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zorunda kalınca kredi çekmek günah mıdır?

Yeni Üye
Selamun aleyküm, olayı şöyle özetleyeyim:
Bir kadın durumu varken bize büyük bir borç verdi fakat şu anda eşinden boşanıyor ve durumu çok kötü ancak ona biz yardım edebiliriz. 1 kuruş yardım edecek durumumuz yok. O kadını mağdur etmemek için kredi çekip parayı ona versek günah olur mu? Çünkü o parayı ödemenin başka hiçbir yolu yok.
Teşekkürler...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Zorunda kalınca kredi çekmek günah mıdır?
Faiz almak ve vermek ile ilgili her hangi bir ruhsat olduğunu hiç duymadım.
Faiz, alana da verene de haramdır.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Konu ile ilgili bir fetva videosu.

Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Müslüman (yatırımcı ya da değil), bu soruya baktığında, bugünün bilimlerinin kişilerin ya da “yetkililerinin” iki görüşü önündedir.

Bunlardan ilki, Müslümanların ezici çoğunluğunun (eğer söyleyemezsek: fikir birliği!) Bu kredinin faizi mi - konut satın alıp almama - yasaktır (haraam).

İkinci görüş, belirli koşullar altında yasal olduğu yönündedir:

Müslüman'ın ihtiyaçları için yeterli başka bir konutu olmadığını,
Söz konusu evin (kredi ile satın alınacak) asıl konutu olduğu
ve onun elinde, bu yollara başvurmadan (yani, riba içeren kredi) elde etmesine izin veren bir birikimine sahip olmadığı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.