You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ZİYA PAŞA Kimdir_? Ünlü Sözleri

© 9492.698875 ©
ZİYA PAŞA

1825'te İstanbul'da doğdu. galata gümrüğü'nde katiplik yapan erzurumlu ferideddin efendi'nin oğludur. bayezit rüşdiyesi'ni bitirdi. özel derslerle arapça ve farsça öğrendi. bir süre sadaret mektub-i kalemi'nde çalıştı. 1855'te mustafa raşid paşa aracılığıyla sarayda mabeyn katipliği'ne atandı. bu sırada fransızca öğrendi. ali paşa sadrazam olunca saraydan uzaklaştırıldı.
1861'de kıbrıs, 1863'te amasya mutasarrıfı ve meclis-i vâlâ-yı ahkâm-ı adliye üyesi oldu. 1865'te yeni osmanlılar cemiyeti'ne katıldı. yeniden kıbrıs'a atanınca 1867'de namık kemal ile birlikte londra'ya kaçtı. birlikte yeni osmanlılar'ın yayın organı olan hürriyet gazetesini yayınladılar. namık kemal'in ayrılmasından sonra gazetenin sorumluluğunu üstlendi. 1870'te cenevre'ye gitti. ali paşa'nın ölümünden sonra 1871'de İstanbul'a döndü.
1872-1876 arasında şurayı devlet üyeliği ve maarif müsteşarlığı yaptı. anayasayı hazırlayan kanun-i esasi adlı kurumda görevlendirildi. 1'inci meşrutiyet'in ilanından sonra 1877'de vezir rütbesiyle önce suriye valiliği'ne ardından adana valiliği'ne atandı. 17 mayıs 1880'de adana'da yaşamını yitirdi.
tanzimat devri sair ve dusunurlerindendir. 1825-1880
yillari arasinda yasamistir. osmanli doneminde cesitli devlet gorevlerinde bulunmustur.
devirden-devire dillerde dolasan, unlu vecizelerinden ornekler;

* Nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin, hakki kotektir.

* Essek alim olmaz, tas tasimakla tekkeye, adam insan olmaz gitmek ile mekkeye.

*Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz.

* ehl-i keyfe keyif verir,
kahvenin kaynamasi.
sipayi yoldan cikarir,
eşegin oynamasi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-06-2009, Saat:05:10 PM, Düzenleyen: © CESSES ©.
Profesör
RE: ZİYA PAŞA Kimdir_? Ünlü Sözleri
* ehl-i keyfe keyif verir,
kahvenin kaynamasi. ifade
sipayi yoldan cikarir,
eşegin oynamasi.

:sırıtık:

sağolasın öğrenmiş oldum.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
sende sagol inşallah ne mutlu bişi ögrettiysem...bende yeni ögrendim o alinti yaptigin kismi Wink ögrendik...ögrettik...ne zevkli bişi gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
evet zevkliydi ama o vecizeyi okumak ayrı bi zevkti :D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
evvet :D 1. sözü : birisi kötegi hak ettiyse dövmek için en güzel bahane cümlesi :D kendini hakli cikarmak için :D

2. sözü : kendini begenmiş kibirli kişileri eleştirmek için

3. sözü : lafin degiş işin önemini vurgulamak için kullanmiştim lise de :D okumasi da uygulamasi da güzel oluyodu :sırıtık:

4. sözü de bugün ögrendim zaten :D artik onuda yeri gelince kullanirim :D zevkle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-06-2009, Saat:05:26 PM, Düzenleyen: © CESSES ©.
Profesör
evet günlük hayatta hepsi kullanılıyo. ama sonuncuyu imza yapmayı düşünüyorum. benim için ayrı bi anlamı zevki var :D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
izin de aldıma göre yapabilirim :D dersi anlayana kalmış Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.