You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zina'ya Niyet Ettim Ama Yapmadım Tövbe Etmeli miyim?

Yeni Üye
Merhabalar,

24 yaşındayım son 4 yıldır ibadetlerine dikkat eden günahlardan uzak durmaya çalışan birisiyim, ondan önce de büyük günahlardan hiç birine düşmedim. Ama son zamanlarda yaşımın da vermiş olduğu etkiyle şehvet ve arzularıma yenik düşebilecek hale geldim.

Kurtulmak için çok çabaladım halende çabalıyorum ama neredeyse zina'ya düşecektim. Bir anlık alenen isteyerek zinaya yaklaştım, niyet ettim. Lakin hiç bir şey olmadı kendime hakim oldum. İmkanım vardı ama zorda olsa engel oldum.

Şimdi niyet aldığım için bile kendimi suçlu hissediyorum.Allah korusun olmuş olsaydı kendimi mahvolmuş hissedeceğimden eminim. Hükmü nedir, belki düşmedim ama düşündüm, aklımdan geçirdim, niyet aldım. Niyet aldığım için o suçu işlemiş gibi mi oldum?

Tövbe etmeli miyim, tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Zina'ya Niyet Ettim Ama Yapmadım Tövbe Etmeli miyim?
O suçu işlemiş gibi olmadın tabi de.Iste ''de'' si var.Aklindan/kalbinden bile bile geçirdiğin için o düşüncelere meylettigin için sorumlu olduğundan mütevellit tövbe etmelisin.

***Bakara/284: Göklerde ve yerdekilerin hepsi Allah'ındır. İçinizdekileri açığa vursanız da gizleseniz de Allah ondan dolayı sizi hesaba çekecektir, sonra dilediğini affeder, dilediğine de azap eder. Allah her şeye kadirdir.

Yani ayetti okuyunca öyle anlıyorum.Ama kalbin kasıt göstermeksizin yaptıklarından/düşündüklerinden sorumlu değilsin.

***Ahzab/5: ...Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yok; fakat kalplerinizin bile bile yöneldiğinde günah vardır. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

Ayetler gayet açık bence.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.