You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zina ile ilgili sorularım

Yeni Üye
Selamun Aleyküm, foruma bu soru için üye oldum gülücük

İlk Sorum

Benim kız kardeşim tesettürlü değil. Onunla konuşurken istemeden de olsa saçına bakıyorum bu günah mı?

İkinci Sorum

Televizyonlarda, film v.s izlerken açık saçlı kadın görmek günah oluyor mu?
Oluyor ise, çizgifilmlerde aynı şey geçerli mi?

Cevaplarınız benim için önemli arkadaşlar Rolleyes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-07-2018, Saat:10:04 PM, Düzenleyen: omerzoho.
Yeni Üye
RE: Zina ile ilgili sorularım
İlk sorunu yanıtlayım. Kız kardeşine nikah düşmediği gibi hala , teyze vs. bunları saçları açık görmende bir sakınca yok fakat , nikah düşmese bile şehvetle bakman caiz değildir.
2.soruna gelecek olursak "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar." ayeti kerimesinde olduğu gibi sana nikah düşmeyen kadınların saçına bakıp şehvet duymanda caiz değildir. Açmış olan kadına 2 günah bakan erkege ise 1 günah yazılır ben bunları biliyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.