You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

zikir esnasında kendin geçilip bayılmak bidat mi ?

zikir esnasında kendin geçilip bayılmak bidat mi ?

Forumcu
RE: zikir esnasında kendin geçilip bayılmak bidat mi ?
Sevgili H. Mansur kardesim, Hz. Ömer R.a zamaninda onuun, bir grup alt tabaka insanlarin toplanip zikir cektiklerini gören bir sahabe veyahut Tabiin, olayi överek Hz. Ömer´e gelip durumu anlatiktan sonra, bu olayin Peygamber zamaninda böyle birseyin olmadigini ve derhal dahilma emrini verdigi, aksi taktirde o yeri Baslarina yikacagi tehdidi ile o haber getiren kisiyi oraya geri yollar diye bir Rivayette Mevcut. Ben Zikir´i yapmaya gayret ederim yanliz ve gercekten cok zor, Kelime´yi tevhidi hele zikretmek bambaska bir zor, düsünsenize O kelimeyi tevhid ki, senin ve Rabbin Arasinda bir sözlemesidir, O söz ile Yasaklardan kacacagina, Emre itaat edecegine vs. gibi seylere tamamen teslim olma sözü veriyorsun. Böyle düsünnen bir insanin Kelimeyi Tevhidi yüz, bin vs. defa tekrarlamalari hayret verici degil mi ? Ne yalan söyleyeyim, ben cogu zaman birkere bile diyemiyorum...

Ve Shamil Kardesimizin dedigi gibi, Kurani Kerimde, Allahi Zikretme vardir, fakat bu Tefsirlerde ( Tassavuf Tefsirlerini bilmem ) Suan zaman ki Zikir sekli oldugunu hicbir Müffesir Anlatmaz,..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-06-2014, Saat:12:24 AM, Düzenleyen: 4ever.
Forumcu
Alıntı:Onlar, “Bize İslâm gibi bir din bahşeden ve bu yolla bizi imtihana tâbi tutan Allah’ı zikretmek ve ona hamdetmek için oturduk.” dediler.

Burdaki Zikir´in manasi derstir, Nasihat, ögüttür,... Videolarda, veyahut kendimiz sayet oldugumuz Zikir sekli degildir..

Ahmed bin Hanbel Kaynakli olan paylasiminz ya dogrudur yada benim suan Tembellikten Kitabi tembellikten acamadigim ve Kaynagi veremedigim Kaynak dogrudur, En iyisini Allah bilir..

isterseniz inseAllah birkac gün icerisinde verebilirim, zamanim uyarsa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kurandaki Zikir ile Hadisteki Zikir kelimesinin Ayri oldugunu mu iddia ediyorsunuz, Arastiralim insallah güzel kardesim, Kütüphaneden, Sanal kaynaklarinin bircogu ya eksik yada yanlis bunada dikkat edelim ins.

Selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kardeş yarın ola hayrola , sen araştır buraya yaz lütfen , bende bakayım Arapça Kaynaklardan buraya naklederim.

Yarın belki akşam ulaşabilirim.İkindi vaktide olabilir.Hadi İyi geceler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
soruya bakarmısınız ;

zikir esnasında kendinden geçip bayılmak bidatmi gülücük

bu soruya şu sorularla karşılık verilir ;

kişi bayılınca bunu nasıl engelleyecek ?

bayılması gelirse , dur bayılmamı dicek kendi vücuduna ?

kendinden geçiyorsa , dur kendim sakın kendinden geçmemi dicek ?

bayılması gelirse bidat olmasın diye kafasından aşağı soğuk sumu dökecek ?

ya bırakın arkadaşım bu tür şeylerle uğraşmayı , millet uzaya çıktı siz hala bunlarla uğraşıyorsunuz . bırak bayılıyorsa bayılsın , kendinden geçiyorsa geçsin , bayılması gelen adam bayılmasını nasıl engelleyecek gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-06-2014, Saat:03:31 PM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.