You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

zencilerle alakalı çok önemli !!!!! lütfenn yardımm...

Yeni Üye
arkadaşlar..ben 7.sınıfa gidiyorum .. bizim ingilizce öğretmenimiz ayrıca sınıf hocamız.. bise dediki HZ.Adem nasıl çamurdan yaratılır .. maymunalrdan geldik dedi Saskin herkes müdüre şikayet etti... sonra da dediki hz.adem ve hz. havva beyaz tenli ise zenci nasıl olunuor ...hep aklımızı karıştırmak istiyor.. lütfen yardım edinn .. bana bu ödevi araştırmam gerektiğini söeldii... öle güzel birşey olsun ki .. Allah'ın olduğuna inansın lütfen yardım edin ...allah
Değerlinull, kullanıcısı Dec 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: zencilerle alakalı çok önemli !!!!! lütfenn yardımm...
valla bu konuda bilgim yok ama, afrika kökenli insanlar zenci oldukları için aklıma gelen sıcaklardan dolayı karardıkları tabi bu çok uzun bir süreç 1 günde olan bişey değil binlerce yılda yavaş yavaş değişmiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kaynaklara bakmadan net birşey söyleyemiyeceğim.Araştırıp,haber veririz inşaAllah
[Resim: banner15ne1.gif]

Filistin Seni Unutturmayacağız..!!

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
null kardeşimi bilgilendirdim inş.biraz kaynak verdim.daha deteylı birşekilde konu buraya açılacaktır inş.selam ve dua ile
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hz.adem topraktan yaratılmıştır

hz. ademin toprağı dünyanın dört bir yanından alınıp (melekler tarafından) yoğurulmuştur yani hz.ademin geninde vardır bu...
dünyanın her yerindeki toprak türüde farklı olduğu için insanın zenci,sarışın,kumral olmasıda doğaldır

günümüzde bazı anne-babanın göz renkleri koyu olmasına rağmen çocukların gözleri renkli olabiliyor (genetik faktörlerden sebep) yoksa çocukların evrim geçirmelerinden değilWink

senin hocan atalarının ağaçlardan geldiğini düşünüyorsa oda onun sorunu biz hz.adem ve hz.havvadan geldik
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Degerli Rawzam Kullanicisi Apr 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben bu konuda hocana verebileceğin bir kaç bişey söylebelirim sanımrım.
BAKARA SURESİ 30.31.32. AYET MEALİ
30.Bir zamanlar Rabbin meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamt ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim."
31.Ve Âdem'e isimlerin tümünü öğretti. Sonra onları meleklere göstererek şöyle buyurdu: "Hadi, haber verin bana şunların isimlerini, eğer doğru sözlüler iseniz."
32.Dediler ki: "Yücedir şanın senin. Bize öğretmiş olduğunun dışında bilgimiz yok bizim. Sen, yalnız sen Alîm'sin, her şeyi en iyi şekilde bilirsin; Hakîm'sin, her şeyin bütün hikmetlerine sahipsin."

30. ayetten görüleceği gibi melekler insanların kötü bazı özelliklerinden bahsediyorlar.Demek ki daha önceden insanları tanıyorlar.Yani Adem'den öncede bir insan nesli dünya üzerinde yaşıyor olabilir.Tabi konu bana göre araştırılması gereken üzerinde kafa yorulması gereken bir konu .Ademden öncede insanların var olduğunu ademin ise bu insanlardan daha bilinçli olarak yaratılan ilk insan olduğu insanın aklına geliyor fakat böylemidir orasını tam olarak bilemiyoruz.
Degerli sworden Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
yanlıştır.. maymunlar insandan gelmiştir..
bir ocak kışında gözüm uzaktan izler mayısı
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.