You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zamane müslümanlarının altındaki arabalar ve mülkler

Acemi Üye
Uzun zamandır çok dikkatimi çeken bir konudur bu . Yani bir kişide görürsün eyvallah iki kişide yine eyvallah fakat sık sık rastladığım sorunlardan biri şudur ki sakallı , hacı hoca birçok kişinin bmw olsun mercedes ya da jeep tarzında arabalardan çıktığını görüyorum , görenlerde vardır aranızda illa ki . Bunlar kısmende dünyada da rahat yaşamlar süren insanlar . Bu beni ister istemez birtakım şüphelere düşürüyor . Benim sorum şu : Fitre olsun , zekat olsun bu tarz ınsanların aracılığı olmadan vermek doğru mudur . Yani gözüne ısıran birini sık sık görürsün ona verirsin böyle birşeyin kabulü olur mu ?

Bir de şayet şüphelerim doğruysa bu kişilerin hükümleri nedir ayetlerden , hadislerden yola çıkılaraktan ... Hani fitre olsun ,zekat olsun gelenleri ben yardıma muhtacım zaten hesabına cukkaya atıp namazlarını vs idrak ediyorsa nedir bunun cezası ? Teşekkür ederim şimdiden ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Zamane müslümanlarının altındaki arabalar ve mülkler
Ben kendi fakir gördüğüm insanlara zekatımı sadaka mı verebilir miyi diyorsun heralde,

tabii ki verebilirsin

bunu vermek için kimsenin aracılığına da ihtiyacın yok

şayet zekatı alan kimse yoksul numarası yapıyorsa o kendi günahıdır ki

ancak yiyecek bir lokma ekmeği olmayan kimse dilenebilir yiyecek ekmeği varsa dilenemez diyor dinimiz

zengin müslümanlara da ne diyebiliriz ki takvaya uygun olanı gösterişten lüzumsuz harcamadan uzak durmaktır

bunu kim yapıyor kim yapmıyor dışarıdan belli olmaz

o yüzden insanların arabalarına filan pek takmıycan bence kafayı
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ben sorunun ilk kısmını anlamadım
Hacıların hocaların zengin olması yasak mı
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bu çok açıklayıcı oldu işte , tekrardan teşekkür ettim çok sağol gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sende saolasın gülücük
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
en basitinden bir örnek vereyim mesela

bir genç orta halliyken namazlarına devam etse ama bir yandan da çok zengin olalım diye dua etse

ve sonunda da zengin olsalar

hergün namazlarını aksatmadan kılan o genç,zengin olunca evine aldıkları o bilgisayarlarla o tabletler oyunlara dalıp namazını zayi etmez mi?

yada altına araba da aldıysa arkadaşlarıyla dolaşmayı camiiye gitmeyi tercih etmez mi?

ne kadar bilinçli de olsa namazını kılsa bile kazaya bırakır eskiye nazaran

yada eskiden camiiye günde 3 vakit gidiyorsa artık hiç gitmemeye başlar

çünkü hayatı değişti namaz için nefsinin arzusunu engelleyeceği bir şeyi yoktu eskiden

ama şimdi namaz karşısında kendisini namazdan uzaklaştıracak bir sürü şey var
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.