You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zalime yardım eden

Kıdemli Üye
Zalime yardım eden
Sual: F. Bilgiler kitabında, (Mevdudi, el altından Suudi Arabistan'la işbirliği yaptı. Medine'deki Vehhabi istişare kuruluna üye oldu. Fakat [İbni Asakir'in bildirdiği] (Bir zalime yardım edene, Allahü teala o zalimi musallat eder) hadis-i şerifi tecelli ederek, yanaşmak istediği kimseler tarafından hapsedildi) deniyor. Bugünlerde, Mehmet Akif'in hayatı ve Cumhuriyet rejimine hizmetleri anlatılıyor. Milletvekili de olup çok hizmet ettiği bildiriliyor. Cumhuriyetçi olduğunu ispat için hanımının ve kızının açık resimlerini yayınlamışlar. Batı müziğini çok seven Batı aydını biri olduğunu yazmışlar. Daha sonra hizmet ettiği kimseler tarafından dışlanıyor. İrtica suçlamasıyla takip ediliyor. Vatan haini gibi bir muamele gördüğü için Mısır'a gitmek zorunda kalıyor. Acaba, yukarıda bildirilen hadis-i şerif mi tecelli etti?

CEVAP
Kesin bir şey diyemeyiz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki, bir kimseye ne kadar hizmet edersen et, kendilerinden olmadığın müddetçe, ondan memnun olmazlar. (Dinlerine uymadıkça, onlar senden asla hoşnut olmazlar) mealindeki ayet-i kerime, böyle durumları açıkça beyan ediyor.

Bunlar, kendilerinden olmayıp da kendilerine hizmet edenleri, yüceltirler,el üstünde tutarlar, daha sonra da çöpe atarlar. Mehmet Akif, bu zihniyetin kurbanı olmuş olabilir.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.