You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
RE: -YUSUF-
onnumara bir yazı olmuş çok beyendim subhanallah yusufun yaşantısını kıskandım her bölümünde kıskandım onu, güzel bir paylaşım allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun.çok güzel bir hikaye ve ayrıca hikaye içerisine;
- Allah'ın haramdan kaçana helali nasip edeceğini,
- İffetli davranmanın kişiyi manen güzelleştireceğini,
- Zanda bulunulmaması gerektiğini,
- Hayatın sünnet-i seniyeye(kuran ve hadislere) göre dizayn edilmesi gerektiğini,
- gelen imtihana karşı Allah'a tevekkül edilmesini,
- ne kadar seversen sev muhakkak bir gün sevdiğinden ayrılacağı,
dersleri bizler için hikayeye serpiştirilmiş...

yazarın bir cümlesi dikkati mi çekti hikayede 'Henüz ilim öğrenmenin aşk'tan üstün olduğunu kavrayamamıştı ' deniliyor.Şahsen bu cümlesine katılmıyorum gülücük ilim öğrenilebilir ama aşk öğrenilmez...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2014, Saat:03:07 PM, Düzenleyen: €L€Z.
.
Burda ilim öğrenilir, aşk öğrenilmez vurgusu yapılmamışki, ilim öğrenmek aşktan daha üstündür vurgusu yapılıyor..çokta doğrudur..ilim insanı olgunlaştırır, güzelleştirir..ufkunu açar ve ilmin güzelleştirdiği insana aşık olunur.. İlim derken fen ilimlerinden bahsetmiyorum elbet..neden bahsettiğimi anlıyorsunuzdur...insanda o ilimden bir ışık görür iseniz kalbinizde bir çeşit değişikliğin vuku bulduğunu anlar hissedersiniz..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.