You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yüce İsmi Azamı terkederek en bayağı uydurma dualarla ibadet etmek

Forumcu

En acı gerceklerden biride ezici bir çoğunluğun Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’den sabit olan söz ve duaları terk ederek şeytan yapılı tasavvuf ve tarikat ehli insanların uydurup güzel gösterdikleri şeylere ilgi duymalarıdır. İnsanların Hz Peygamberin ve ashabının kendisiyle kullukta bulundukları İsmi Azam zikirlerini terk ederek. Ehem sakak hala yas gibi anlamsız kelimelerle kullukta bulunduklarını ve bilmeden Yüce Allaha iftira ederek bunların İsmi Azam olduğunu söylediklerini görürsün En acısı da bu sacmalık ve tutarsızlıkların kamuya yönelik yayınlarda yer alması üstelik bir inanç ve bir din ilkesi gibi gösterilmeye çalışılmasıdır. Bazıları İsmi Azam olarak:Tahur bid’ak safken tis sekatim ehün gaf edem hamha amin kelimelerini söylemektedir. Daha önceki gibi buda sapma ve saptırmadır. Bununla amel edilmez. Hz Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in getirdiklerinden ancak gafil ve cahiller yüzcevirirler Bu tür Süryanice,İb ranice ve Acemice sözler Hakkında İmam Malik R.h şöyle der: Ne biliyorsun belki de bunlar sebebiyle küfre girmektesin bazılarının içinde: Biac ehvec celceletül helhelet samsam tamtam sözlerinin yer aldığı CELCELÜTİYE ile yardım dilemeleri şüphesiz ki hem haram ve hem de küfürdür. Şazelilerin bir kısmı İsmi Azamın Ah ah sözcükleri olduğunu söylerler Bu ise büyük bir sapıklık dil ve dinle ilgili acı bir cehalettir. Misbah ve Muhtar adlı eserlerde der ki: Şikayet sırasından söyledikleri of sözcüğü acı birdiren bir sözdür çoğu kez bunu değiştirerek ah şekline dönüştürmüşler ve bu da sapıklık ifade eden sözlerdendir. İbn Esirin sonlarında ve bütün sözlüklerde bu acıklama yer alır Buna göre İsmi Azamın anlamı: Ben acı çekiyorum demektir Güç ve Kuvvet yalnızca Allah’a aittir.

Bedir kahramanlarının isim demetiyle yardım isteğinde bulunmak dinen konulmuş bir kural değil bid’attir.Aynı şekilde hemziye şiiriyle yaratıkların en hayırlısından (Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem’den) yardım dilemek de bid’At ve dalalettir. Nakşibendiye’nin tevessül duaları bid’at ve dalalettir. Mirğiniye’nin tevessül duaları da yine hem karanlıklar hemde bid’atlerden ibarettir. Halvetiye ve Saviye’nin tevessül dualarıyla yardım dilemek de tehlikeli bid’atlerden oluşur. Aynı şekilde belirgin olmayan celcelütiye duasıyla tevessülde bulunmak bid’attir insanlığın efendisine ters düşen bir takım şer ve zararları davet edicidir. Rasülullah sallallahu aleyhi ve sellem’den gelen sahih olarak gelen dualar dışında ki tüm tevessül duaları ve mahlukatı araya koyarak yapılan yardım istekleri tamamen bid’at hoş olmayan ve insanları rezil eden sapıklıklardır. Allah’u Teala şöyle buyurmaktadır: En Güzel İsimler Allah’ındır. Allah’a bu isimlerle dua ediniz. A’raf:180 Dua ve Zikirlerle ilgili sünnet ve Bid'atler Muhammed Abdüsselam.s.249-250
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.