You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yoksulum Bu Kış Beni Gören Var mi?

Forumcu
Selamun Aleyküm kardeşlerim.

Vicdanı git gide kaybolup giden Dünya’da bir kış ayı daha geldi.Savaşların bir yılı 2013 döneminde yine olan sadece Müslümanlara oldu.Ülkesinden mecbur göç eden sığınacak kapı arayan Müslümanlar gözlerimiz görüyor ama kalbimiz görüyor mu?

Bugün,Suriye,Mısır,Doğu Türkistan,Filistin,Somali,Arakan daki Müslümanlara yapılan zulümler git gide başını aldi gidiyor.
Öyle bir Milletiz ki binlerce insanı aldık bırakmadık yüzüstü onları çünkü biz Müslümanız.

Kur’an Kerimde Yüce Allah(c.c) buyuruyor ki;

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ

Mü’minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah’a karşı takva sahibi olun. Umulur ki, böylece siz rahmet olunursunuz.

HUCURÂT Suresi - 10.Ayet

Biz Kardeşiz bir biriz.

Kış ayı geliyor şimdiden sabah namazları soğu hisseden oluyordur mutlaka ki,ülkemize sığınan ve ülkemizin yoksulları,kimsesizleri,fakirleri,bir lokmaya muhtaç olanları,bizi gören var mi?diye içlerinden söyleniyorlar.

Yine Kur’an Kerimde Yüce Allah(c.c) buyuruyor ki;

لَّيْسَ الْبِرَّ أَن تُوَلُّواْ وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَالْمَلآئِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى

الْمَالَ عَلَى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَى وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّآئِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ

إِذَا عَاهَدُواْ وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاء والضَّرَّاء وَحِينَ الْبَأْسِ أُولَئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

BAKARA Suresi - 177.Ayet

Önümüzde okadar imkan var ki yardım konusunda kardeşlerimiz için vaktimizi bu kış ayı gelirlen lütfen biraz ayıralım.
Odanda Sıcak yatağında yatarken gece için yanmaz mi?Şuan 9-10 yaşlarında küçük bacım soğuktan elleri titriyordur kimsesizdir benden yardim bekliyordur.

Yanmalı içimiz yanmalı çünkü biz öyle bir Peygamberin Hz.Muhammed(sav) Ümmetiyiz ki yanmalı.

Birgün Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz, Medîne’de otururlarken ser-sefil bir kabîle çıkageldi. Ayaklarında giyecek yoktu, açlıktan ve harâretten derileri kemiklerine yapışmıştı. Bunu gören Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- çok müteessir oldu, mübârek yüzünün rengi değişti. Bilâl -radıyallâhu anh-’a ezân okutup ashâb-ı kirâmı topladı. Bu fakirlere yardım edilerek bolca ihsanda bulunuldu.

(Müslim, Zekât, 69)

Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in hayâtı, pek çok hârika, ibret verici, doğruluk, dürüstlük, sadâkat, şefkat, merhamet ve nezâket tezâhürleriyle doludur. Zevcesi Âişe -radıyallâhu anhâ-’ya:

“Ey Âişe! Yarım hurmayla da olsa fakirleri boş çevirme! Ey Âişe! Fakirleri sev ve onları kendine yaklaştır, tâ ki kıyamet günü Allah da seni kendisine yaklaştırsın.” diye tavsiyede bulunurlardı.

(Tirmizî, Zühd, 37/2352)

Kardeşler imkanımız bile yoksa Dualarınızda yaklaşan kış ayında yer vermeyi unutmayın olur mu?
Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun inşAllah ( amin )

Not:Tüm Kış boyunca Güncel tutalım inşAllah..

Baki Muhabbetle..
Ne iş yapıyorsun dedi. ''HAMAL''ım dedim. güldü.. yani elimden tutmasını bilenin yüreğini taşırım dedim. sustu...BiRDüNYaUMuT
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Yoksulum Bu Kış Beni Gören Var mi?
Amin ecmain inşALLAH
Ne iş yapıyorsun dedi. ''HAMAL''ım dedim. güldü.. yani elimden tutmasını bilenin yüreğini taşırım dedim. sustu...BiRDüNYaUMuT
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah yardımcıları olsun
Bizide vesile kilsin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Amin ecmain inşallah..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Amin ecmain inşALLAH
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.