You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
YGS Adayları...
Arkadaşlar, burda baktımda eğitim forumu göremedim, bende buraya açayım dedim...gülme

Eveet kimler YGS-LYSye hazılanıyor?
Nasıl bir çalışma düzeniniz var? Çalışma yöntemlriniz nelerdir?
Alanınız nedir? Sayısal... Sözel...
Hedefiniz Nedir?
Önceden YGS-LYS ye girmiş olanlardan da tavsiye alabiliriz...ifade

Bunları burda konuşalım....Rolleyes

YGSye 5 ay, LYSye 8 ay kaldı...

Ben YGS-LYS hazırlanıyorum, şöyle bir sorunum var ben açıklise sınavlarına gittiğim için sınav kaygısı yok bende, ama bu aralar bazen bunalıma giriyorum, Sayısalım, bir sürü kitabım var bitememesinden korkuyorum. çalışıyorum sürekli olarak zaten Haziranda başladım çalışmaya...
İnşallah Allahın izniyle dersleri bitiririm, kurs veya dershane olmadığı için evde çalışıyorum.
Önerdiğiniz bir şey varmı bana? Askim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: YGS Adayları...
Kitaplardaki konu ve 5 aylık zaman dilimine göre bir plan ve program yapmanı ve plandan bir an bile taviz vermeden sınav zamanına kadar çalışmanı öneririm.
O programı alıskanlık halıne getırmen iki hafta alır muhtemelen.İki hafta sonra biyolojık saat calısmaya baslıyor. gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-10-2015, Saat:02:35 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Uzman
YGS'de her sene bir bölümü diğerlerinden daha zor yaparlar. Mesela bir sene Türkçe'de paragraflar çok uzunsa diğer sene matematikte işlemleri çok uzun ve karışık soru sorarlar. Bir başka sene sözel kısımda olabilecek en saçma ayrıntıları veya fen bilimlerinde en ağır yorum sorularını sorabilirler.

Ama sen hangi alanda daha zor sorulacağını bilmiyorsun. Dolayısıyla hepsine hazır olmalısın. Mesela ben iki defa girmiştim ilk girdiğimde pek çalışmamıştım ama ikinci girdiğimde çalışmıştım. Toplamda puanım ikinci girişimde daha yüksek olmuştu ama ikinci girişimde yaptığım matematik neti ilk girişimde yaptığım matematik netinden azdı. Ben nasılsa matematiği biliyorum, çalışmadan bile şu kadar net yaptım gafletine düşmüştüm. Sen bu ve buna benzer gafletlere düşme yeter.

Bu arada sınav bilgi ölçmekten ziyade sıralama yapabilmek için yapılan bir sınav olduğundan deneme çözmende fayda var. Şimdiden çözmeye başlayabilirsin. İlk başta konuların bitsin. Daha sonra 160 dakikan mı var, 150 dakikada denemeyi bitirmeye çalış. Daha sonra 140'a inmeyi dene. Olabilecek en kısa sürede denemeni bitirmeye bak. Çünkü sınavdan çıkar çıkmaz biraz daha süre olsa hepsini yapardım diyeceksin muhtemelen. Bu arada soruların hepsinin değeri aynıdır. Zor bir soruyu çözmek için ASLA inat etme. O soruyu geç ve sonrakini yap. Özellikle sınavın YGS olduğunu düşünürsek eğer bir soruyu nasıl çözeceğine dair 15 saniye içerisinde kafanda ışık yanmıyorsa o soruyu geçebilirsin.

Kolay gelsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-10-2015, Saat:03:08 PM, Düzenleyen: cngy11.
Kıdemli Üye
Yorumlar için teşekkür ederim.
Evet şimdiden denemeler yapıyorum ben, hız olarak matematik ve Fen de iyim ama paragraf hızlı değilim, dil bilgisi çalışmıyorum sadece paragraf çözüyorum her gün biraz süre tutarak çözüyorum.
ÖSYM dediğiniz gibi her yıl farklı bir süpriz yapıyorlar bize, benim matematikten full yapmam lazım yani enyüksek matematik olması lazım onun için hep ona ağırlık vererek çalışıyorum.geometri YGS ve LYS konuları bitti şimdi tekrar edip soru çözüyorum...MAtematik farklı farklı yayınlarda ktaplar aldım çünkü her yayın farklı tarzda soruyor; Antrenmanlarla matematik seti, FDD, Körfez, Fem simetri, Extrem, Eksen.... gibi konu anlatımı ve soru bankaları aldım aynı şekilde farklı yayınlarda soru bankası fasiküller de aldım...
Deneme bir sürü aldım her yayından, onları çöüyorum işte...

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, sağolun, Allah razı olsun... flow
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ve paragraf sorularını dudaklarla değil gözlerle okumanı onerırım.hem daha hızlı okuyorsun hem de daha cok akılda kalıyor okudukların gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Hızlı okuma tekniklerine bir göz at derim. Okumanda yapacağın birkaç ufak değişikle okuma hızın ciddi oranda artar. Bu da sözel sorularda epey avantaj sağlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.