You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

....Envarül-Âşîkîn....
yeşil elbise...
Yesil Elbise

Yolda karşılastığımızda ezan okunuyordu.
-"Gel seni camiye götureyim" dedim. "Bugün cuma biliyorsun."
-"Sende benim camiye gitmedigimi biliyorsun."dedi.
-"Biliyorum ama sebebini gerçekten merak ediyorum."
-"Ne bileyim,olmuyor işte. Hem pantolonumun ütüsü bozulup,dizleri cıkar diye endişe ediyorum."dedi.
Gayri ihtiyari gülmeye başladım.
-"Herhalde şaka yapıyorsun. Bunun icin cami terk edilir mi?
-"Ciddi söylüyorum. Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin."dedi.
Gerçekten de öyleydi. Giydiği birbirinden güzel elbiseleri; mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı.
-"Peki" dedim. "Hayatında hiç camiye gitmedin mi?"
-"Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim. Hem o yaşlarda dizlerimin aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum. Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum."
Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmisti. Daha sonra tokalaşıp ayrıldık. Onunla konuşmamızdan iki ay sonra; kendisinin camide olduğunu söylediler.Hemen gittim. Bahcedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve yine yeşiller vardı üzerinde . Yavasca yanına yaklaştım ve Kısık bir sesle:
"Hani camiye gelmiyecektin ?" dedim
Hiç sesini çıkartmadı. Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu...
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
....Envarül-Âşîkîn....
Cvp: RE: yeşil elbise...
_reyhan_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:çok güzeldi gercekten tşkler

bn tşk ederim okudun için..
......Yaradan rahmetini kahrından üstün saydı ne olurdu halimiz gözyaşı olmasaydı?....(N.F.K)

hani bir yanımız
dökülür kanımız
yanıyor canımız
yanma dur diyemem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: yeşil elbise...
bu hikayeyi okuda canlandırmışlardı çok etkileyiciyidi

o günlere dönmeme vesile oldun Allah razı olsun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: yeşil elbise...
Ülkemizde namaz kılanlarda dahi camii cemeat alışkanlığının azlığını görebiliyoruz..Halbuki dünyada insanlar arasında Allaha'a kulluk yarışında olduğumuzun farkında olabilsek, değil camii cemeati, hiç bir fırsatı kaçırmayacağız da...gülücük bu bilinçsizlik, bu tembellik, tuzakları bizi vuruyor ve biz her defasında bu tuzaklara düşüyoruz.. Allah bizlerin yüreklerine feraset versin, her türlü tembellikten korusun inş..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.