You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu?

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Anne rock müzik dinlemek günah mı? Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu? Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü...
Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın.Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi... düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi? Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile! Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye.. Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor. Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu...
Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz...
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz..
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz ''dindar'' yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..

(alıntı)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu?
hiçbirşeye kaptırmamak lazım...

bunun içinde donanım lazım

Allah gençlerimizi tertemiz kalmaları için rahmetiyle muhafaza etsin inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu?
zaman kötü... ama insanın içnide bu sitedeki bayan üyeleri görünce bir tebessüm bir mutlululuk oluşmuyor değilgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cvp: RE: Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu?
Atmaca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:zaman kötü... ama insanın içnide bu sitedeki bayan üyeleri görünce bir tebessüm bir mutlululuk oluşmuyor değilgülücük

SENDEN BU SÖZLERİDE DUYACAKMIYDIK YAWWWW..!vavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvv
Bunu ilk beğenen sen ol.
!AYSE! Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Atmaca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:zaman kötü... ama insanın içnide bu sitedeki bayan üyeleri görünce bir tebessüm bir mutlululuk oluşmuyor değilgülücük

SENDEN BU SÖZLERİDE DUYACAKMIYDIK YAWWWW..!vavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvvvavvvvvvv

Pek üstümüze alınmayalım bence Ayşecimok

Şimdi gelir sizi kastetmedim der birde icýn
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
o kadarda gaddar değilimgülücük ama aysecik çocukları kastetmemiştim size günah olmaz zaten henüzgülücük)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2008, Saat:11:21 PM, Düzenleyen: AtMaCa.
Atmaca Adlı Kullanıcıdan Alıntı:o kadarda gaddar değilimgülücük ama aysecik çocukları kastetmemiştim size günah olmaz zaten henüzgülücük)

ne kadar gaddarsın peki gülücük
giderayak.
ama kabuğu soyulamadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
Cvp: Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu?
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Anne rock müzik dinlemek günah mı? Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu? Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü...
Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın.Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi... düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi? Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile! Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye.. Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor. Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu...
Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz...
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz..
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz ''dindar'' yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..

(alıntı)

Söylenenler hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. “ben böyle değilimki” basitliğine, bencilliğine ve yavanlığına kaçacak değilim…ben değilsem, akrabam böyledir, o değilse arkadaşlarım ya da tanıdıklarım böyledir…dolayısıyla söylenenler tamamen hakikatleri beyan sadedinde olduğundan fazlasıyla rahatsız edici ve acı verici…sanırım Dostoyevski’nin sözüydü: “insan o kadar iğrenç ki zamanla her şeye alışıyor” diyordu…biz Müslümanlar da kapitalist yaşam tarzının tavan yaptığı bu son çağın kirli ve kaypak meşgalelerine büyük oranda bulaşmış durumdayız ve bunun da en kötü getirisi sanırım “duyarsızlaşma”dır…oysa her birimiz gördüğümüz, bildiğimiz ve tanıdığımız her şeye ve herkese dair bir mesuliyet şuurunda olmalıydık, olmalıyız…fert planında köklü bir değişim gerçekleştirmek ve bunu da topluma sirayet ettirici şuuru yakalamak kişinin kendini yaşadığı topluma karşı ve kul olduğu yaratıcı huzurunda sorumlu ve duyarlı hissetmesi ile olur…“el emru bil-maruf ven nehyi anil-münker” farizasını hepimiz her zaman yerine getirmeliyiz, zira belki de en çok bu çağda ve şimdi müslümanlar olarak buna ihtiyacımız var…hoş, benim tam anlamıyla bunu yerine getirdiğim söylenemez ama …neyse bu kadar beylik laftan sonra meseleyi daha fazla uzatmadan, latife olsun için ince aşina bir sloganla çözüm yolunu da gösterelim:
TEK YOL DEVRİM!..Smile

Allah razı olsun kardeşim, kaliteli bir yazı müstefit olduk, teşekkürler…
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Emekli Üye
TEK YOL DEVRİM gülücük
bnım arkadasımda hep bunu soyler cihan soyle bakalım nedir devrimcilik? gülücük
bide senden dinleyelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
gwts Adlı Kullanıcıdan Alıntı:TEK YOL DEVRİM gülücük
bnım arkadasımda hep bunu soyler cihan soyle bakalım nedir devrimcilik? gülücük
bide senden dinleyelim.

gülücük şimdi işim var bilahare açıklarım inşaallah gülücük...ama "devrim" tabirinde bi şeyleri devirmek, alt-üst etmek vs vs olduğunu hemen anlıyoruz...işte müslüman kendisine hükmeden, dayatılan, uygulanan gayri islami kanun ve nizamları devirmekle mesuldür...yani bu manada tarihteki en büyük devrimci Allah Rasulü sallallahu aleyhi vsellem dir...bir de şunu söylemek istiyorum...özellikle günümüz lümpen gençliği toplum meselelerine dair hiç bir fikre, duyguya ve sorumluluğa sahip olmadığından, dahası mevcut küfür ve zalim rejimlere tamamen entegre olduğundan, yamandığından bu tür ulvi terimlere korkuyla ya da manasız bakıyor...mesela devrim kelimesini çok kaba, garip, duygudan yoksun sanıyorlar...oysa bilmiyorlar ki devrimcilikte ne büyük estetiğin, letafetin ve inancın olduğunu...Smiledevamı müsait bi zamana...vesselam
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.