Size sormak istediğim acaba yeni evlenen kardeşlerimizin evliliklerinin ilk yıllarında evlerinde internetin olup olmaması konusundaki düşüncelerinizi öğrenmek. çünkü internet bağımlılık haline gelirse ve eşler sohbet etmek yerine internette zaman geçirirlerse ve üye oldukları sitelerde bay bayan karışık yazışma tanışma vb. durumlar içine girerler ise birbirlerine ilgi saygı iletişim vb. önemli konularda vakit ayırma ve ilgilenme konusunda aksamalar olabiliyor buda eşler arasında sorunlara neden oluyor.uzmanlarin görüşleri ve dini acidan evli ciftlerin internet kullanmalari ugun görülmemiştir.zamanla bayanlar eşleri işteyken veya kocalari işten gelince ister istemez ilk başlarda olmasa da zamanla olmaya başladigini ev kadinlarinin gündüz eşlerin ise geceleri ilgilenerek bagimli hale geldikleri araştirilmiş ve dogrulanmiştir.
genel bahaneler ise ben kendimi bilirim korurum mekanizmasi ama insanin fitratinda en zor karşi koyduklari yön bunlar oldugu bildirilmiştir.evde canı sıkılan bayan '' ne olacak yalniş birşey yapmıyorum ki '' gibi erkekler ise '' işten yorgun geldim bir bakayim'' deyip saatlerce kalabiliyolar...buda aile içi sosyal kültürel ilişkileri zedeledigi aşikardir bir çok örnekle
sizce evliliğin ilk yıllarında eşlerin birbirlerini tam tanıması anlaması iletişim kurması vb. olumlu düşünce ve hareketlerde bulunması açısından interneti bağlatıp bağlatmama konusunda düşünce ve öneriniz nedir.
bilgisayarım var. internet bağlatmayı düşünüyorum ara sıra. ama ondan da vazgeçiyorum. çünkü biliyorum ki ne zaman boş vaktim olsa başına oturup saatlerce kalkmayacağım. olmadığı için ya Kur'an ya da kitap okuyorum. ya da arkadaşlarla ilgileniyorum. böylesi daha iyi