You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Evlenen Çiftlerin Evinde İnternet Olmalımı

Anket Başlığı: Yeni Evlenen Çiftlerin Evinde İnternet Olmalımı

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
evet olmali 4 (33.33%)
hayir olmamali 8 (66.67%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 12 (100%)

Acemi Üye
Bildiğiniz gibi internet bazı ailelerde gençlerde çocuklarda yeni evli ve uzun yıllardır evli olan insanların bağımlısı olduğu ve bu nedenle aile içi iletişimin kopmaya başladığı ve olumsuz görüntü ve içerikli sitelerin çokça bulunması nedeniyle faydası kadarda zararı olan vazgeçilmez bir gereksinimdir. Tabi bu interneti kullanan kişinin niyet ve seçimine kalmıştır. Faydalı yada zararlı yönde kullanmak.

Size sormak istediğim acaba yeni evlenen kardeşlerimizin evliliklerinin ilk yıllarında evlerinde internetin olup olmaması konusundaki düşüncelerinizi öğrenmek. çünkü internet bağımlılık haline gelirse ve eşler sohbet etmek yerine internette zaman geçirirlerse ve üye oldukları sitelerde bay bayan karışık yazışma tanışma vb. durumlar içine girerler ise birbirlerine ilgi saygı iletişim vb. önemli konularda vakit ayırma ve ilgilenme konusunda aksamalar olabiliyor buda eşler arasında sorunlara neden oluyor.
uzmanlarin görüşleri ve dini acidan evli ciftlerin internet kullanmalari ugun görülmemiştir.zamanla bayanlar eşleri işteyken veya kocalari işten gelince ister istemez ilk başlarda olmasa da zamanla olmaya başladigini ev kadinlarinin gündüz eşlerin ise geceleri ilgilenerek bagimli hale geldikleri araştirilmiş ve dogrulanmiştir.

genel bahaneler ise ben kendimi bilirim korurum mekanizmasi ama insanin fitratinda en zor karşi koyduklari yön bunlar oldugu bildirilmiştir.evde canı sıkılan bayan '' ne olacak yalniş birşey yapmıyorum ki '' gibi erkekler ise '' işten yorgun geldim bir bakayim'' deyip saatlerce kalabiliyolar...buda aile içi sosyal kültürel ilişkileri zedeledigi aşikardir bir çok örnekle

sizce evliliğin ilk yıllarında eşlerin birbirlerini tam tanıması anlaması iletişim kurması vb. olumlu düşünce ve hareketlerde bulunması açısından interneti bağlatıp bağlatmama konusunda düşünce ve öneriniz nedir.
Degerli Rose Kullanicisi Feb 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Yeni Evlenen Çiftlerin Evinde İnternet Olmalımı
aslında teknolojinin nimetlerinden yararlanmak lazım. ancak HZ. Yusuf (a.s) dediği gibi "Rabbimin koruyp gözetmesi dışında muhakkak ki nefis kötülüğü emreder". nefis rahat bırakmıyor. baştaki gaye teknolojiyi yerinde kullanmak olsa da çoğu zaman nefse yenilebiliyoruz. televizyon nasıl aile bireylerine biribrinden kopuk bir hayat yaşatıyorsa internet daha da kötü olabiliyor. ben kendimden örnek vereyim. evimde televizyon yok olsaydı öğrenciler rahat bırakmazdı beni gülücük bilgisayarım var. internet bağlatmayı düşünüyorum ara sıra. ama ondan da vazgeçiyorum. çünkü biliyorum ki ne zaman boş vaktim olsa başına oturup saatlerce kalkmayacağım. olmadığı için ya Kur'an ya da kitap okuyorum. ya da arkadaşlarla ilgileniyorum. böylesi daha iyi Rolleyes

son olarak, nefsinize hakim olur, günlük bir sınırlama koyarsanız (sınırı aşmamak kaydıyla) olabilir. çünkü çok faydalı bilgiler de bulabiliyorsunuz. ancak evliliğin üzerinden belli bir zaman geçmesini beklemek lazım ilk yıllar olmaz. çiftler birbirini tanımalı birbirine zaman ayırmalı.

"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."

Ne ki SEVDA:Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM:Şehadet vurmayınca..

[Resim: ry185oo.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-07-2009, Saat:08:32 AM, Düzenleyen: Hüdâbin.
Administrator
akıllı başlı bir çiftse evlerinde net olmasının sakıncası yok benim ikizim evli ve pc var net var sorun yok...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
akli başinda olan bir çok insan var ama bura da nefis söz konusu bihemta abinin dedigi gibi. bihemta abi çok güzel aciklamişsin hepsi güzel '' bilgisayarım var. internet bağlatmayı düşünüyorum ara sıra. ama ondan da vazgeçiyorum. çünkü biliyorum ki ne zaman boş vaktim olsa başına oturup saatlerce kalkmayacağım. olmadığı için ya Kur'an ya da kitap okuyorum. ya da arkadaşlarla ilgileniyorum. böylesi daha iyi Rolleyes '' abi bu cümleni çok begendim çok güzel bir düşünce valla kuran,kitap arkadaş çok gercekci şeylerle ilgilenmeyi tercih ediyorsun. neyse diger yorumlarida görmek lazim bakalim zaman neler gösterecek bizlere gülücük
Degerli Rose Kullanicisi Feb 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
zaman hiçbirşey göstermedi bize ne olacak?gülücük

"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."

Bunu ilk beğenen sen ol.
S3Nİ S3VİYORUMM
bencede olmamalı ne kadar bakmamda desen arada şeytan var bence birbirlerine sevgiyle bağlanmalı ilgilenmeli ömür boyu eşiylee ahh yaa::D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dozunda ve yerinde kullanıldığında sorun olmaz bence
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
işte işin dozu zamanla kaçıyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
olsun nıye olmasın kı ben takıp edrım .....
Faniyim fani olanı istemem Acizim aciz olanı istemem Ruhumu Rahmana teslım eyledim gayrı istemem....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.