You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Yemin Kefareti
Ben 1 ay boyunca bir şeyi yapmayacağıma kurana el basıp yemin etmiştim fakat dayanamadım bozdum. Öğrenciyim,Durumumuz Çok İyi Değil Biriktirdiğim 300tl var ve bir şeye ihtiyacım olduğunda genellikle o parayı harcıyorum. Çevremde 10 fakir Yok Ve Nerden Bulacağımı Hiç Bilmiyorum. 3 gün kefaret orucu mu tutmalıyım Ne Yapmam Gerekir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Yemin Kefareti
Peki 3 gün oruç mu tutmalıyım yoksa biriktirdiğim o parayla fakir mi doyurmalıyım, durumumuz iyi değil ama biriktirdiğim para var ne yapsam bilemedim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Neye yemin ettiğin de önemli.
İslam'a göre doğru olmayan bir şeye yemin ettiysen
mesela namaz kılmamaya, anneye babaya ve diğer insanlara iyilik yapmamaya gibi.
Bu durumda yeminin geçersizdir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Günah Olan Birşeyi 1 ay boyunca yapmayacağıma Kurana El Basıp yemin ederim demiştim fakat dayanamadım yaptım, Oruç Mu Tutmalıyım, Yoksa Fakir Mi Doyurmalıyım, Öğrenciyim , Durumumuz Çok İyi Değil Biriktirdiğim 300tl var ve bir şey almak istediğimde genellikle o parayı harcıyorum. Şimdi 300tl param olduğu için Fakir Birini Doyurmak Zorunda mıyım? Yoksa Oruç Tutarak'ta Kefaret Verebilirmiyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-01-2019, Saat:02:27 PM, Düzenleyen: nt0.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.