You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Yemin Bozmak ?
Merhaba,bu üyeliği henüz açtım kimseyle paylaşamıyorum bana eğer ışık olabilecek birileri varsa biraz da olsa huzur bulucam şimdiden iyi yada kötü yorumlarınız için teşekkürler.
Bir yıl olmadı henüz bu kış namazda yalvara yakıla rabbime söz vermiştim bir şey için.bir daha asla olmayacak eğer olursa hayatımda ki tüm güzellikleri al beni mahvet. Ve ben iki gün önce sabahı iğrenç rüyalarla uyandım akşamına da yapmayacağım dediğim o şeyi yaptım . Evet çok pişmanım nasıl
İğrenç hissettiğimi tahmin edemezsiniz ben allahına aşık ve ondan baska hiç kimseyle sevgisini bir tutmayan bir insandım onu kırdıgım güvenini yok ettiğim için ölüyorum sanki cennetindeydim ama kovuldum o kadar korkuyorumki onun beni bırakmasından benim ondan baska kimim var ki sizce beni affedermi nasıl iyi hissederim biraz da olsa..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Yemin Bozmak ?
Tövbenin özü pişmanlıktır. Görünüşe bakılırsa son derece pişmansınız. Bu durumda ümit ediyorum ki Allah affeder. siz yine ihlas ile ibadetlerinize ve Allah'a sığınmaya devam edin.

Kul her zaman Havf ve Reca arasında yani ümit ile korku arasında olmalıdır. Ne Allah'ın affından ve nede gazabından emin olamayız.

Allah'a emanet olun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
On fakiri doyuracaksın buna gücün yoksa üç gün oruç tutacaksın sadece tevbe yeterli değil yeminini bozduğunu söylüyorsun "(Yeminin) Kefâreti ailenize yedirmekte olduğunuzun orta (derece) sinden, on yoksulu doyurmak, ya onları giydirmek, yahud bir köle azad etmektir. Fakat kim (bunları) bulamazsa, üç gün oruç tutması lâzımdır. İşte bu, and (yemin) ettiğiniz vakit (onları bozmanın) kefâretidir. Yeminlerinizi muhafaza ediniz. Allah âyetlerini size böylece açıklıyor. Ta ki şükredesiniz." (Mâide, 5/89)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
@eşşafi fıkıh konularında bilgi sahibi değilim ama bir insanın günah işlememek için yemin etmesi yemin hukukuna girer mi?

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Uyulması vacip olan yeminler kategorisine giriyor bu çünkü günahı işkemeyeceğine dair yemin etmiş bunun Kefâreti gerekir bu konuda ittifak var yine Uyulması mendup olan keza mübah olan yeminlerin bozulması durumunda da kefaret gerekir. Estagfirullah ben de hocalardan delileri ile öğrenmeye çalışıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Allah razı olsun.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.