Yemek belirli bir kültürdür. İnsanların yaşadıkları sosyal çevrede doğal olarak yaradıcının mucizesi ile varlık bulan sebze-meyve ve tahılların kombinasyonu sonucu oluşan yemek her ırkta ve kültürde farklılık gösterir. Kendi doğl çevresinde olmayan bir yiyecek insana kötü gelebilir çünkü damak tadı bu yiyeceği bilmemektedir. Örneğin; suşhi Çinlilerin en çok tükettikleri balık ürünüdür. Balık etinin baharatlarla çiğ olarak servis edilmesine dayanır. Ülkemizde ise suşhi çiğ balık yeme geleneği yoktur ve pek çok insan için leziz bir konumda değildir.
İslamiyette bazı faydalı yiyeceklerden söz edilmektedir. Şifa kaynağı olduğu bilimsel olarak da kanıtlanan hurma, zeytin, çörek otu ve zeytin yağı gibi maddeler pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.
Hadislerde yer alan şifalı yiyecekleri öğrenmek için sitemizi ziyaret ediniz: