Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yaz ne geliyorsa içinden - 6
Yaz ne geliyorsa içinden - 6
Temizlik işçisi misin?
Düzgün temizleyeceksin.
Kral veya başkan mısın?
Düzgün yöneteceksin.
bakara suresi 195.ayet:
Yaptığınızı güzel yapın; Allah güzel yapanları sever.
Gottfried Leibniz,
Teodise
Sayfa 90
Sahih din ile sarih akıl; çelişmezler.
İbn Teymiyye rahimehullâh
nakzul mantık sayfa 156
Allah cezanızı verecek =)
-Oturamam çok heyecanlıyım.
-Ama neden? Nedir sizi heyecanlandıran?
-Ben de bir gün buraya geleceğim.
-Anlamadım.
-Ben de bir gün geleceğim diyorum.
-Ama zaten buradasınız.
-Evet ama şu anda canım var, bir gün cansız geleceğim.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Su kaynaklarımız doluyken, susuz kalırsam diye korkulara kapılmak, en giderilmeyecek susuzluk değil de nedir?
Kimileri pek çok mal mülk sahibi oldukları halde, ancak pek azına kıyıp ta verebilirler. Üstelik bunları da salt gösteriş olsun diye verirler.
Kimileri de ellerinde pek az olmasına karşın, çıkarır olanı biteni verirler.
Bu gibiler hayata bağlanmış, ona inanç duyan kimselerdir ve onların ambarları hiç boş kalmaz.
Kimileri sevecenlikle verir ve edindikleri tüm armağan da bu olur.
Kimileri de verirken ıstırap çeker, çünkü onların yıkandıkları kutsanmış sulara (vaftiz suları) ıstırap karışmıştır.
Kimileri verirken ne ıstırap çeker, ne bundan kendine mutluluk payı çıkarmak peşinde koşar, ne de vermenin erdemli bir davranış olduğunu düşünür. Bunlar da, o uzak vadilerde açan küçük menekşeler, kokularını yeryüzüne nasıl sunuyorsa, öyle verenlerdir. Tanrı, işte bu gibi kimselerin elleri aracılığıyla konuşur ve onların gözlerinin ardından yeryüzüne bakarak gülümser...
“Vermek isterim ama, verdiklerim yerini bulmalı, değmeli” der durursunuz. Oysa meyve bahçelerinizdeki ağaçlar ve çayırlara saldığınız davarlar böyle söylemiyorlar.
Onlar yaşamak için veriyorlar, çünkü vermezlerse ölür, yiterler.
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi