Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yaz ne geliyorsa içinden 4.
Yaz ne geliyorsa içinden 4.
( biri tasavvufçu, biri tasavvufa karşı kişiler v.s)
Fakat kendimi her çiçekten bal alıyor; çağlar ötesinden birikmiş bilgi hazinesinden nemalanıyor olarak görüyorum.
Bana göre âlim, topluma hayat veren insandır...
Sıfatı ne olursa olsun, bu saydığım kişiler müslümanların çoğu tarafından kabul görmüş, görüşlerinden faydalanılmış kişilerdir.
Mevlana çevresine ışık saçan biri idi, Mesnevi gibi bir eser var mı?
Prof. Seyyid Kutub nasıl âlim olmayacak Fi Zilalil Kuran'ını okudun mu?
Hayrettin Karaman'da zamanımızda fıkıh hususunda ilmini kanıtlamış bir insan bana göre.
Îmâm Gazali, söylediğinin tersine, sonradan tasavvufa dönmüştür. ( bkz. El munkizu
Mine'd dalal kitabı)
İmam Rabbani'nin mektubat'ını okursan, vahdeti vücudçuların tehlikeli yerde durduklarını, o aşamayı geçemezseler şirk tehlikesine gireceklerinden bahseder.Yani körü körüne vahdeti vücudu savunmaz.
Selam ve dua ile kal kardeşim.
Zira bu kitabı aileniz ile beraber okuyacağınızı sanmıyorum.
Yok biz Mesneviyi ailecek okumuyoruz zaten, dama ilk kim çıkarsa o okuyor onu
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Doğrudur, âlim Hak ve batılı ayırmalıdır.
Mesnevi'nin tamamını okudum.Ama Mevlana'nın teşbih için söylediği, bahsettiğiniz müstehcen ifadeler beni de rahatsız etmedi değil, şimdi ne yaptığımı söyleyemem ama bir kaç sayfayı sansürledim.Ama bunu yapmam, onun değerini düşürmez.Sadece şunu söylemeliyim, belirli tasavvuf bilgisi olmayan kişi Mesnevi okumasın, yanlış anlayabilir.Belki ben de o sırada hazır değildim...
Seyyid Kutubun tasavvuf ve mezheblere nasıl baktığını biliyorum.Benim için mahsur oluşturmuyor.Alacağımı alırım, almayacağımı almam...
Karamanı ilmihal hususunda takip etmişimdir.Aslında en güzeli Diyanetin ilmihal kitabı.
İmam Gazali'nin bahsettiğim kitabının türkçesi ' dalaletten hidayete' anlamında.
İmam, müderris iken ki halini dalalette olarak niteliyor, sonra tasavvufa yönelip inzivaya çekiliyor, tasavvufta şeyh oluyor. Bu haline de hidayet buldum diyor.
İmamı Rabbani 1. Mektupta şeyhine mektup yazıyor ve perişan halim var diyor, şöyle tecelliler görüyorum diyor. Videoda mektubun devamını verseydi, sonra bu tecelliler yok olup İslamı hakiki başladı ve şirk alametleri yok olmaya başladı diyor.
Size de hayırlı geceler.
- ben olda anla..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi