Son günlerde bazı yorumlar okuyorum:
Bu yapılan yardım girişiminin ,Türkiye'nin İran'dan islam alemindeki liderliğini alması için olduğu yolunda. Düşüncelerimle gayet de uyumlu. Eğer bu doğruysa, müslümanların kendilerini kullandırarak nasıl da "yahudi maşasına" dönüştüklerini göstermesi açısından facia bir durum.
Neden, nasıl... İşte şöyle...
Türkiye her açıdan İsrail'i köşeye sıkıştırıyor, ya da öyle görünüyor. Peki bunlar gerçekçi mi.
Hatırlayın, ben olayın ilk oluşunda şunu yazmıştım: "Eğer Türkiye bu işte samimi ise, donanmasını Akdeniz'de olay bölgesine yakın yerlere konuşlandırır, bir iki uçak kazara oralardan geçer filan ciddiyetini gösterir. Ama bunlar yapılmadı o yüzden bu iş gerçekçi değil".
Aynen buna benzer şeyler söylediğimi iyi hatırlıyorum. Bakın yanlış anlamayın "haklı çıktım gördünüz" demek için yazmıyorum, ancak, önce meseleyi doğru tespit etmek lazım ki çözümü görebilelim. Öfkeyle, hararetle hareket etmek kimseye yarar sağlamıyor.
Şimdi akli selim'i dinleme zamanı. Hoca efendi size, "bu yapılanlar siyasi midir bilemem, o örgütü de tanımam" dediğinde, nasıl da hararetle hocaefendiye dil uzatıldığını. Bilmem hatırlıyor musunuz.
Şimdi gelişen olayları alt alta koyun...
"Amerikan ve İsrail gemileri Kızıldeniz'i geçerek İran'a doğru yönelmiş"...
"Beriden Türkiye israile kafa tutuyor ... muşşşş ..."
Benim halkım buna inanıyor, hiç bir gerçekçiliği, maddi ve manevi gerekçesi olmayan "Türkiye'nin israil'e kafa tuttuğu yalanına inanıyor". Bu inanç yüzünden, Türkiye, İran'dan islam alemindeki liderliği alıyor. Normalde İran'ın cihat çağrısı, çok etkilidir. Ancak, liderliği Türkiye'ye kaybediyor.
İşbirlikçiler kendilerince İsrail'e haddini bildiriyor.
"Masaları yumrukluyor, plastikten tabancalarla ateş ediyor, kartondan füzelerle vuruyor..."
"Beriden Amerikan ve Yahudi donanmaları İran'a doğru kitleniyor."
Bunu görüp eleştirenler ve "şu mikroplardan uzak durun" diyenler yahudi dostu olarak taktim ediliyor.
Buna neden olanlar kendilerini "mücahitler" olarak görüyor.
"De ki, kimin doğru yolda olduğunu ancak Allah bilir."