You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yas farki ve evlilik..

Yas farki ve evlilik..

Yeni Üye
Yas farki ve evlilik..
Selamun Aleykum arkadaslar, hayirli sabahlar arkadaslar.

Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. Cinsiyetim erkek, 93 dogumlu 20 yasindayim ve dogma büyüme Almanyada yasiyorum. 9 sene önce ilk kez Türkiye'ye gittim, cocuk oldugum halde o günden bu günde kuzenime karsi farkli duygular besledim. Ki bunun Zaman zaman farkina variyordum. Kismet; 8 ay önce yine Türkiye'deydim, ve sonunda, bütün cesaretimi toplayip kuzenime acildim. Megerse onunda gönlü bendeymis ve beraber bir yola basladik, sevgili konumuna geldik, Allah'a sükür. Mesafeye ragmen göze aldik. Yas farkini hissetmiyoruz, birbirimizi böyle, oldugumuz gibi cok seviyoruz.

Herzaman en kisa zamanda resmiyette ilk adim yani sözlenmek dedik. Ancak ben kismetse bu sene üniversitye baslayacagim. Ve 1, 1.5 sonra sözlenmeyi düsünüyordum. Kendisi herzaman bana sabirli oldugunu söyledi.

Ancak son 1 haftadir sürekli tartisiyoruz, halbuki genelde iliskimiz su gibi isliyor, cok iyi anlasiyoruz, masallah. Son günlerde farkina vardimki, resmiyet kelimesini fazlasiyla dile getiriyor. Öyleki, suan cok kötü durumdayiz. Sad

Sizce ne yapmaliyim? Sad

Hersey iyi giderse bugün tekrar konusacagiz, insallah. Bu hafta annem ameliyat olacak, ameliyattan 3-4 hafta sonra Türkiye'ye gitmeyi düsünüyorum..

Ailesi tarafindan cok seviliyorum, bunu cok iyi biliyorum.

Hic bir kötü tarafim yok, kimseyi kandirmam, dinime düskün bir gencim, namazimdayim, orucumu tutarim, cumaya giderim, kismetse yakinda kuran okuyacagim insallah.

Okulum 3.5 - 4 sene sürer. Sizce yakinda söz kesip, 2 sene sonra nisanlanip, okuldan sonra evlenebilirmiyim? Önemli olan simdi sözlenmek. Arkadaslar, Allah rizasi icin yardim edin.

Yas farki sorun olurmu? Sözlenip 2-3 sene bekleyebilirmiyiz?

Dört gözle cevaplarinizi bekliyorum, okuyandanda cevaplayandanda Allah razi olsun, cok tessekür ediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-06-2013, Saat:04:32 AM, Düzenleyen: Baran Islam.
Profesör
RE: Yas farki ve evlilik..
arkadasım,yas farkını ıkınız sorun etmıyorsanız nıye sorun olsun kı.

Sözlenip 2-3 sene bekleyebilirmiyiz?
bu soruyu bıze degıl kendınıze sormanız daha mantıklı degıl mı gülücük
bu soru ucuncu kısılerın cevap verebılecegı bır soru degıl.bız bekleyebılırsınız dersek beklemıs olmayacaksınız.oturup konusacaksınız,birbirinize sabredıp sabredemeyecegıze,bekleyıp bekleyemecegınıze karar vereceksınız.sonrasını Allah bılır artık.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
O senden buyuk sanirim
eger oyleyse benden sana abla tavsiyesi yasin henuz erken.
ve yasin ilerledikce dusuncelerin degisecektir.daha mantikli dusun derim ablam.sonrasinda pismanlik yasayip uzulmemek icin.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ve aleyküm selam ve rahmetullah.

Nisanlandiktan sonra 2-3 sene beklenilmez, bu süreç yipratici olur. Böyle bir niyetiniz varsa hayirlisi ile nisanliligi kisa tutmakta fayda var. 3 ila 9 ay arasi en makbul olanidir. Sonra evlilige adim atin. Pekâlâ ailenizle birlikte yasayabilirsiniz. Eger es adayi sabirdan bahsediyorsa, buna da sabreder. Yoksa bu ise hiç kalkismamak gerekir. Sonu ikiniz için de hüsran olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Çok gencsin daha...
Şimdi sorun olmayan şeyler ilerde sorun olabilir
Aranızdaki yaş farkı ne kadar bilmiyorum ama yasin olgunlastikca sorun edermisin etmezmisin senin bilecegin iş
Bence bekleyin
2 sene sonra duygular hala ayniysa sorunda çözülmüş demektir
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
hiç bir kötü tarafım yok dediysen daha olgunlaşmamışsın bence , bi insanın kötü tarafı olmaz olurmu hiç .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-06-2013, Saat:03:26 AM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.