You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

yardımcı olun inşAllah...

Uzman
işyerimde masa arkadaşım ve çok sevdigim bir insan var...Allah razı olsun güzel bir arkadaş...lakin dini açıdan biraz zayıf ve ailesi de benim aile anlayışıma uymuyor ve beni ailemle beraber evlerine d avet ediyorlar ama içimden hiç gidesim gelmiyor...bu konu biraz hassas düşündüm sizlerin fikrini almak istiyorum sizce gitmeliyim eşimi çocugumu bu aile ile aynı sofraya oturtmalıyım...arkadaşım çok yakın bana gitmiyorum diye darılıyor...

yani nasıl bir durum anlam veremiyorum içimden hiç gidesim gelmiyor eşimde pek istemiyor arkadaşda darılıyor aslında anlıyor sebebini zor bir durum fikirlerinizi lütfen belirtin.
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: yardımcı olun inşAllah...
Eşin çocuğun ,hep beraber aynı sofraya oturmanız islama uygun değil biliyrosun..Ama şu var siz bilinçli bir aileyseniz orayada arkadaşınıza islami açıdan faydalı olmak için gidecekseniz elbette haremlik selamlık olduktan sonra bir sakıncası yok..belki sizin islami hassaiyetlerinizden etkilenirler bir şeyler öğrenirler, kalpleri ısınır.. gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-01-2015, Saat:11:22 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
General
Olabildiğince yumuşak ,olabildigince tatlı söylersen yaşadığın hayatına,inandıklarına ,yaşam biçimine samimiyetine inanır diye düşünüyorum arkadaşın kardeşim
tebliğ usül ve metodlarının kulannımı çok hassas bir terazi,RABBİM SÖZÜNÜ tesirli,hayırlı kılsın kardeşim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
haklısın ablacım bencede uygun degil eşimde pek istemiyor...yani gitmemek de dogrumu degil mi onuda bilmiyorum ama gitmeyelim en iyisi çünkü ben istemiyorum ailemi öylesi insanlarla bir arada bulundurmak... ki zaten zannetmiyorum da dine yönelik birşey alacaklarını da...çünü ben o arkadaşı bırakalım vakit namazlarını cuma namazına götüremiyorum...

ablacım teşekkür ederim fikrin için çünkü bir karar oldu
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
biz bunu yaşadık ...açıkçası olmuyor ..zıt kutuplar aynı ortamda olmuyor..sen kapalısın karşındaki kişinin eşi açık saçık..dini konnudan eşime soru soruyorlar cevaplıyor...üstüne üstelik yobaz oluyor gülücük bizde ayağımızı yavaş yavaş çektik...ısınmaktan öte yargılıyorlar dinine karşı seni
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Sevdiğin bir arkadasınmış madem,misafiri olursun.Sen arkadasınla bayanlarda kendi arasında ayrı odalarda bulunsun .Tabi bunu önceden konuşmalısın.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.