Arkadaşlar burda ne demek istiyor yani anladım fakat özür dilemeye kalkışmayın diyor tovbe etmek isteyen olsa ne olacak arkadaşlar durum?
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yardımcı olabilecek varmı arkadaşlar
Yardımcı olabilecek varmı arkadaşlar
Arkadaşlar burda ne demek istiyor yani anladım fakat özür dilemeye kalkışmayın diyor tovbe etmek isteyen olsa ne olacak arkadaşlar durum?
Abdullah b.Ömer diyor ki: "Tebük savaşında bir adam bulunduğu bir mecliste şöyle demiştir: "Bizim şu kurralar (hocalar) kadar boğazına daha düşkün, dili daha fazla yalan söyleyen, düşmanın karşısına çıkmaktan daha fazla korkan kimse görmedik." Bunun üzerine o mecliste bulunan bir kişi "Yalan söylüyorsun. Sen münafıksın. Ben bunu mutlaka Resulullaha haber vereceğim." demiştir. Bu haber Resulullaha ulaşmış ve hakkınd âyet nazil olmuştur. Abdullah diyor ki: "Ben bu adamın, Resulullahın devesinin terkisine sarıldığını, ayaklarının taşlara çarptığını gördüm. O şöyle diyordu: "Ey Allanın Resulü, biz lafa dalmıştık, eğleniyorduk." Resulullah da diyordu ki "Siz Allah ile ve Peygameriyle mi alay ediyordunuz Artık özür beyan etmeyin. Çünkü iman ettikten sonra kâfir oldunuz."
Taberi Tefsiri ilgili ayet
AYETİN TEFSİRİ
Ey münafıklar, samimi olmayan laflarla özür dilemeyin. îman ettiğinizi söyledikten sonra Peygambere dil uzatarak açıkça inkâra saptınız. İçinizden bir-gurup tevbe ettiği için onları affetsek te tevbe etmeyen diğerlerini, günahlarından dolayı cezalandıracağız.
Âyeti-i kerime´de, Resuîullaha dille uzatılan o mecliste bulunanlardan birkismıiun affedilebilineceği diğerlerinin ise azaba uğratılacağı beyan edilmiştir.
Müfessirler, affedilecek taifeden kimin kastedildiği hususunda iki şekilde izahta bulunmuşlardır.
Ma´merden rivayet edildiğine göre burada affedileceği belirtilen taifeden maksat, Resulullaha dil uzatan münafıklara, konuştukları sırada karşı çıkan ve onlann görüşlerini reddeden kişi veya kişilerdir. Diğer bir kısım âlimlere göre ise bu taife, Reusullah ile alay ettikten sonra yaptıklarına pişman olan ve tevbe eden taifedir
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi