giden miktarlar sürekli artıyor şimdiye kadar parayı hep babam göndermişti sırf bu işler yüzünden tarla satacak duruma düştük benim hiç bir şeyden haberim olmuyor herşey gizli yapılıyor yaklaşık 2 hafta önce gece 12 civarı annem beni aradı ablamın iyi olmadığını sinir krizi geçirdiğini intihar etmeye çalıştığını söyleyip sözde hafız dediğim kişiye 60 bin lira para gönderilmesini istedi artık bütün inancımı duygularımı bunların yüzünden yitirmeye başladım parayı gönderdim fakat evi terk ettim 2 haftadır ailemle görüşmüyorum ben bu durumdan çok rahatsızım lütfen bana akıl verin yardım edin bütün rızkımız hocalara hacılara gidiyor benmi yanlış düşünüyorum sorduğum zaman sen bizi anlamıyorsun diyorlar
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
yardım edin
yardım edin
giden miktarlar sürekli artıyor şimdiye kadar parayı hep babam göndermişti sırf bu işler yüzünden tarla satacak duruma düştük benim hiç bir şeyden haberim olmuyor herşey gizli yapılıyor yaklaşık 2 hafta önce gece 12 civarı annem beni aradı ablamın iyi olmadığını sinir krizi geçirdiğini intihar etmeye çalıştığını söyleyip sözde hafız dediğim kişiye 60 bin lira para gönderilmesini istedi artık bütün inancımı duygularımı bunların yüzünden yitirmeye başladım parayı gönderdim fakat evi terk ettim 2 haftadır ailemle görüşmüyorum ben bu durumdan çok rahatsızım lütfen bana akıl verin yardım edin bütün rızkımız hocalara hacılara gidiyor benmi yanlış düşünüyorum sorduğum zaman sen bizi anlamıyorsun diyorlar
benim bu tip konulardaki bilgim çok sınırlıdır ve bu tip konularda bilgi bana kendiliğinden gelmediği sürece öğrenmeye de çalışmıyorum.
dolayısyla çok sınırlı bilgiye sahibim.
Bildiğim tek şey de şu: Kuranı kerimi okumak ruhsal sıkıntılara çare olduğu.
kişisel bir not veya yan bir bilgi: kuran okumayı bilmeyen biri öğrenme isteğinde ise öğrendikten sonra hiç bırakmamalıdır. yani demek istediğim şey şu: ben öğrendim şu kadar şu kadar okudum artık yeter bu kadar dememeli veya şu şu sebepten artık okumak istemiyorum dememeli bence.
görüldüğü üzere spesifik olmayan ve çok genel bir bilgi sundum öyle ki zaten her müslümanın minimal düzeydede olsa yapması gereken bir şeyi söyledim.
dış bir bilgi: bir dikab öğretmeni arkadaşım bir ara biz grup halinde konuşurken başka birine yönelerek şöyle bir şey söyledi: bu tip durumlarda karşı taraf menfaat beklememeli (ve para almamalıdır).
özel bir not: Allah'a dua ediniz. isteklerinizi Allah'a söyleyiniz (o her şeyi bilendir.)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi