You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yardım Edenlerin En Hayırlısı

Üye
“…İman edenlere yardım etmek ise, Bizim üzerimizde bir haktır.” (Rum Suresi, 47)

Allah, gönülden iman eden kullarına yardımı, üzerinde bir hak olarak görür. Kulu aciz ve çaresiz kaldığında, güç yetiremediğinde onu ‘yardımıyla destekler.’ Öyle ki kimi zaman ‘sezilmez yollar’la yardımını ulaştırır.

Allah’ın yardımı, O’na kesin bilgiyle iman eden ve O’nun hoşnutluğunu kazanmak için çaba gösteren samimi müminlere olan bir vaaddir. “Ey iman edenler, eğer siz Allah’a (Allah adına İslam’a ve Müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır.” (Muhammed Suresi, 7)

[Resim: B0qgDuFIgAADYDT.jpg]

“Yoksa sizden önce gelip-geçenlerin hali başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?..” (Bakara, 214) ayeti gereği bugüne dek yaşamış tüm iman edenlerin başına gelenler bugün yaşayanların ve yarın yaşayacak olanların da başına gelecektir. Dolayısıyla yalnızca “iman ettim” diyerek insanın kurtuluşa ulaşması mümkün değildir. Musibet ve belâlara sabır ve tevekkül göstererek, Allah’a tam bir teslimiyetle teslim olarak, kişi imanını kanıtlamalıdır. Kaldı ki zorluk ne denli büyük olursa olsun, Allah, kesinlikle yardım edeceğinin ve destek olacağının müjdesini verir.
Müslümanca yaşamın olmadığı bir yerde, müslümanca ölmenin elbette bir yolu vardır.
Malcolm X
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.