You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
YARDIM
İyi Günler Arkadaşlar Bi Sorum Olucak..

Gusül Abdesti Aldıgımızda Sadece Farzlarını Yaparsak Kabul Olur mu ?

Mesela Namaz Abdesti Felan Almadan, 3 kere Baş , Sağ ve Sol Vücüdumuza Su Dökmeden Direk ;

Ağzımıza, Burnumuza Su Almak Ve Bütün Vücudu Yıkamak

Kabul Olur mu ??
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-08-2014, Saat:07:43 PM, Düzenleyen: SÜLEYMAN21.
-İKRA-
RE: YARDIM
İyi günler,
Evet kabul olur,

Yalnız niyet de edersen iyi olur, niyet Hanefi mezhebine göre farz olmasa da diğer mezheblerde farz.
İçinden ettiğin niyet de olur.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-08-2014, Saat:07:50 PM, Düzenleyen: Zehan.
-İKRA-
Tabii, farzlarını yerine getirmek ile gusül kabul olur, onunla namaz kılınabilir.
Namaz abdesti alırsan da sünneti yerine getirirsin, iyi olur.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
süleyman senin nedir bu gusül abdestiyle alıp veremediğin hatırladığım kadarrıyla hep bi gusül sorusuyla geliyosun gusül tek çeşittir onunda alınışı gayet basit ve kolaydır gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Fqrzlar gerceklestirildiginde ibadet kabul olur sunnetler isin duslemesidir gülücük ibadetimizi ne kadar suslersek o kadar iyi olur bizim icin ama kabul olma konusunda farzlari yapmak yeterlidir.
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.