You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
yardım
[b]Selamun aleyküm din kardeşlerim.Size bir sualim olucaktı.Bir arkadaşı size yönlendircektim aslında soru onunla ilgili ama malesef internetiyle ilgili bir sıkıntı varmış.Sualim şu olucaktı ; Arkadaşım mazeretsiz olarak geçen sene birkaç kez ve bu sene 1 kez sanırım orucunu bozmuş bana ne kadar kefaret tutması gerektiğini sordu.Arkadaşım gençken kasti açtığı oruçlar varmış birde şimdi eşiyle cinsel temasta bulunmuş 1 gün için 61 gün dedim fakat birkaç gün için ne kadar tutması gerek açıkçası o konuda kararsız kaldım.Tutmadığı gün kadar 60'ın üstüne mi eklemesi lazım,yoksa her tutmadığı gün için 61 , 61 olarak mı tutması lazım bide geçen seneyle bu sene için farkeder mi? ve de ne zaman tutsa olur mu? cevaplarınızı bekliyorum...[/b]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: yardım
her bozduğu gün için 60 gün peş peşe oruç tutması gerekir. 60 gün sonunda 1 gün de bozduğu gün için tutucak. yani 2 sefer oruç bozduysa 61 günden 2 kez tutması gerek.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.