You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaratıcının Yolu Üstüne

Yaratıcının Yolu Üstüne

General
Yaratıcının Yolu Üstüne
[Resim: n.jpg]

Kendi kötün ile kendi iyini kendine sağlayabilir misin?… Kendi istemini bir yasa olarak kendi üstüne asabilir misin?… Kendi kendinin yargıcı olabilir misin ve kendi yasasının öç alıcısı?…

Korkunçtur, kendi yasasının yargıcı ve öç alıcısıyla yalnız kalmak… Yıldız işte böyle fırlatır ıssız uzaya, yalnızlığın buzlu soğuğuna…

Ama bir gün yalnızlık yoracak seni… Bir gün eğilecek gururun ve yürekliliğin yılacak…Bir gün haykıracaksın: “Yalnızım ben!…

Bir gün artık görmeyeceksin yüksekliğini, alçaklığını ise pek yakından göreceksin… Kendi yüceliğin bir hayalet gibi korkutacak seni…

Bir gün haykıracaksın: “Her şey düzme!…”

Nietzsche
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Yaratıcının Yolu Üstüne
Hımm...evet..güzel söylemiş.. tşkler bilena
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Yaratıcının Yolu Üstüne
selamun aleykum

beni yargılayan ellerin adaletine güvenmiyorum.

alırken tam alıp, verirken eksik veren ellerin adaleti, hayatlarına pelesenk ettikleri doğruları hep kendi lehine çevirme çabası olarak kadı.

fikirlerim düşüncelerim satırlardan okunurken duygularım ise hep onlarınkilere karıştı.

beni anlamak yaşamak demekti kimse beni yaşamadı. yaşamadığı adaleti beni örneklerle gösterip yaşattıkları karanlıklara mahkum ettiler.

işte bundardır ki kitapların duruşmasında okuyucular o kitabın esiri olurken beni de mahkum etti. kendi karanlıklarına ve kendi düşüncesiz kör adaletlerine.

kendilerine kurulan darağaçlarının ipini benim verdiğimi söylediler.

kendi karanlıklarını verecekleri ışığı olmayan kendi içlerinde gizlediler. uzaktan da olsa bana bir duayı çok gördüler.
ben insanlara insan olmanın inceliklerini anlatırken yaptığım kabalıklara şahit mi aramışım.
veya sözümü söylerken eleştirilmekten ölümden korkar gibi mi korkmuşum. hayır ben bana dair söylenen her sözden ben kadar uzaktayım ve siz o yazılan satırlarda asla bunu göremeyeceksiniz.

bir duanın arkasındaki elin adaletine sığınıyorum ki o beni okurken benim anlattığım insanın ihtiyacını kelimelere değil benim iç dünyamdaki hakikatlere verdi.

sizin kadar insanım ve bir gün ölüm vakti geldiğinde başımdaki sallanan kılıcın ipi koparda o kopan ipin sahibi kim diye sorduğumda ben sana dua etmiştim diyen biri sebebi RAHMAN ve RAHİM celle şanuhuye verir dünyanın katilim değil yaşatıcım olduğuna hükmeder.yazdığım her yazının o an canlandığını verdiğim her emeğin boşa olmadığını anlarım.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.

Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.