You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yaprak'tan Namazla iLgili Sorular

General
Selamun aleykum namazlaa ılgılı bı kac sorum we daha baska dıger sorularım ıcın ayrı ayrı baslık yerıne hepsını bı baslıkta toplamayı dusundum we cewaplarınızı beklıyorum gülücük
1.soru : rukuda we secdede okudugumuz Sunhane rabbıel azım we ala , onları secdede 7 rukuda 5 soylersek olur mu?
Uygun olan nedır ? Sayı olarak ?
3 defa soyledıgımde sankı cok azmıs eksıkmıs gıbı gelıyor bu normal mı weswese tarzı bırsey mıdır ?
2.soru:namazda ayak cıplak olur mu ? Olursa olcusu ne kadar olmalı ?
3.soru:namaz sonunda cektıgımız 33'er tesbıhatın bı sırası war mıdır ?
3.soru:33'er tesbıhı cektıkten sonra amin yapar gıbı elımızı yuzumuze surer mıyız ? Bu hareket uygun mudur ? Yoksa gayrı ıhtıyarı yapılan bı hareket mıdır ?
4.soru:abdest aldıktan sonra Kadır suresını bası açık okumak uygun mudur ?
5.soru: namaz sonunda dualarımızı ettıkten sonra ayakta gezerken bıle dılın dua etmesı uygun mudur ?
6.soru: namazdan hemen sonra oturuyoken , Allahumme entesselamu we mınkesselam tebareke yazel celalı wel ıkram demelı mıyız ? Bunun manası nedır ? Neden soyluyoruz ?
Sımdılık sorularım bu kadar unutmamak ıcn hepsını yazdım , cewapları beklyorum ınsallah gülücük
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Yaprak'tan Namazla iLgili Sorular
1. soru için (sınav konum olduğu için), bildiğimi söyleyim: Rüku ve secdede okuduğumuz tesbihleri 3 kere yapmak sünnet; 3 ten fazla söylemek adab (mendup, müstehap) oluyor.Peygamberimiz de bazen yapmış. Ama üç kere de yeterli, sünnete uymuş olursun, eksik gibi düşünme. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yaprak şöyle yapalım:Ben cevapları yazar geçerim;ama sizler de aktif olun istiyorum.Böyle daha faydalı ve kalıcı olur.Bu sebeple Zehan Abla'yı seçtim bu konudagülücük

Zehan Abla siz sorulara tek tek cevap verin.Ki zaten eminim hepsini biliyorsunuzdur da yanlış yazarım diye korkuyorsunuz.Merak etmeyin yanlış olan yerde ya da eksik olan yerde müdahale edeceğim.

Tabi istemiyorsanız cevaplamak zorunda değilsiniz,istemiyorum deyin ben tek tek cevaplarım.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bildiğim kadarıyla söyleyim o zaman:

2. soru: Namazda ayak, topukların üstü görünmeyecek şekilde açık olabilir, önemli olan setri avret şartına uymaktır (bayanlarda el, yüz, ayak hariç tüm beden )

3. soru: Hadisi şerifte geçen bir sırası var, yani sünnet oluyor.

4. soru: Amin deyip eli yüze sürmek de sünnet.

5. soru: Allahu Teala, Kur'anda bizim devamlı zikretmemizi istiyor, onun için uygun.

6.soru: O bir dua, ama anlamını tam bilmiyorum, Sad
utandım, öğreneceğim inş.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
4.sorunun cevabı soruya uygun değil.Kaydırmışsınız.Siz bu aralar çok dalgınsınız haberiniz olsungülücük Bir daha üniversite sınavına girseniz eczacılığı dikkatsizliğiniz yüzünden kazanamayacaksınızSad
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet,suçlu Yaprak.O yüzden sorularına cevap vermeyelimgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Allahümme ente'sselâm ve minke'sselâm tebârekte ve teâleyte yâ ze'lcelâli ve'l-ikrâm. (Allahım sen selamsın. Selamet de sendendir. Ey celâl ve ikrâm sâhibi sen münezzehsin, sen yücesin)"
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.