You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yap­ma­ya­ca­ğı­nız şe­yi ni­çin söy­lü­yor­su­nuz?

-İKRA-
Allahu Teala;

“Yap­ma­ya­ca­ğı­nız şe­yi ni­çin söy­lü­yor­su­nuz?” (Saf suresi-2) bu­yur­mak­ta­dır.

Al­lah yo­lu­na da­vet edip de ken­di­miz yap­mı­yor­sak, kim­se­ye fay­da­mız ol­ma­dı­ğı gi­bi ya­lan­cı du­ru­mu­na düş­müş olu­ruz.
Onun için ilk ön­ce gü­zel­lik­le­ri ken­di nef­si­miz­de ya­şa­ya­ca­ğız ki söy­le­di­ği­miz kar­şı­da­ki in­sa­na et­ki et­sin, fay­da ver­sin.

Şöy­le bir ör­nek an­la­tı­lır:

Bir kö­le bir mür­şid-i kâ­mi­le gi­de­rek, “Efen­dim, be­nim sa­hi­bim çok gad­dar­dır, ba­na çok zu­lüm edi­yor, cu­ma na­ma­zı­nı kıl­ma­ya bu­ra­ya ge­li­yor, ona emir bu­yur­say­dı­nız da ba­na bi­raz mer­ha­met­le dav­ran­sa!” di­ye dert yan­dı. O mür­şid de, “Pe­ki söy­le­rim” de­di.

Da­ha cu­ma gü­nü ol­ma­dan bu ev­li­ya gi­dip, esir pa­za­rın­dan bir esir al­dı ve onu he­men azat et­ti.

Cu­ma gü­nü ge­lin­ce o kö­le­nin sa­hi­bi gel­di, onun­la soh­bet et­ti. Cu­ma­dan son­ra kö­le­nin sa­hi­bi­ne, “Efen­di, se­nin ya­nın­da bir kö­le ça­lı­şı­yor, ona kar­şı bi­raz şef­kat­li ol” de­di. O da he­men, “Sen bu­nu söy­le­dik­ten son­ra, ben onu azat et­tim, o ar­tık hür­dür” de­di.
He­men kalk­tı, kö­le­si­nin ya­nı­na gi­dip “Sen hür­sün” de­di.

Kö­le şa­şır­dı, bi­raz üze­rim­de­ki zul­mü azal­ta­yım der­ken, hür ol­du­ğu­nu işi­tin­ce hay­ret et­ti, he­men içe­ri gi­rip o kâ­mil mür­şi­de,
“Efen­dim ben bi­raz zul­mü azal­tır mı di­ye dü­şü­nür­ken, o be­ni azat et­ti. Siz bu ada­ma ne söy­le­di­niz” de­di.

O da, “Ev­la­dım ön­ce­ki gün git­tim bir kö­le sa­tın alıp onu azat et­tik­ten son­ra Efen­di­ne kö­le­ne iyi dav­ran di­ye tav­si­ye­de bu­lun­dum,
Al­lah Te­ala da onun kal­bi­ne rah­me­ti­ni ko­ya­rak sa­na mer­ha­met et­me­si­ni sağ­la­dı” de­di.

Onun için eğer gü­zel bir şey tav­si­ye edi­yor­sak ilk ön­ce bi­zim yap­ma­mız la­zım ki o işi­miz yo­lu­nda git­sin. Yok­sa zor­la­may­la gi­der.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-04-2015, Saat:09:56 AM, Düzenleyen: Zehan.
Profesör
RE: Yap­ma­ya­ca­ğı­nız şe­yi ni­çin söy­lü­yor­su­nuz?
kesinlikle her şeyde öncelikle kendimiz örnek olmalıyız önce kendimiz yapmalıyız RABBİM yolundan ayırmasın
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ohoo..Bu olaya birde şu açıdan bakıyorum ben..özellikle bu sosyal paylaşım sitelerinde şahısların profillerinde paylaşmış oldukları ayet ve hadisleri görünce ve sonrasında yaşam tarzı hakkında olumsuz ipuçları veren fotorafları görünce, o ayet ve hadislerin idrak edilmediğini,ayetlerin sanki hâşâ sadece paylaşım amaçlı indirildiğini düşündürüyor insana..

Şu söze bayılırım, tamda bu durumu özetliyor:

"Güzel konuşanlar çoğaldıkça, doğru konuşanlar azaldı."
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
doğru söze ne hacet..zeynep kardeşime katılıyorum

tanıştığımız bir aile olmuştu..karı koca ve oğlanları edepli,namazında,sohbetinde bir aile idi..gel zaman git zaman oğlan sözlenecek sizde buyurun dediler gittik..şehir dışında köy insanı ne güzel demiştim...kısa bir süre sonra nişan davetiyesi geldi

eşimle gittik biz tabiki yaşam tarzına göre farklı bir ortam bekliyorduk...neyse oturduk..nişanlı kız süper bir dekolte..önümüzde yarı çıplak bir genç kız oynuyor eşim rahatsız oldu kalktı dışarı..bende 10 dak dayanabildim...gitmemizle dönmemiz bir olmuştu hiç unutmuyorum...o mini eteği ile oynayan dövmeli kızları unutamıyorum....

yani ne beklerken ne bulmuştuk...ALLAH günah yazmasın ama..görünüşü ile yaşantısı bir olmayan insanlardan dost olamaz...ALLAH ı ağzından düşürmüyorrsan ALLAH a yakışır bir kul olacaksın..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Zeynep, Noyan; haklısınız.. Teşekkürler.

Acaba bu dedikleriniz neden kaynaklanıyor sizce, hangi kalbi hastalıktan?
İhlas eksikliği olabilir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben hep derim takva ...takva eksikliğinden...bizler mükemmel insanlar değiliz..ama en azından okuyarak,istişare ederek takvayı kaybetmemeye çalışıyoruz...

ve şu bir gerçek dünyayı seven insanlarla çokça haşır neşir olmak takvayı zayıflatır...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bir de Hadisi şerifte de buyurulduğu gibi; örneğin çocuğuna seslenen bir anne; ''çocuğum şunu yersen, ya da şunu yaparsan sana şeker vereceğim, şunu alacağım v.s. derse ve yapmazsa yalancılardan sayılıyor. Yapmayacağımız şeyleri söz vermemeliyiz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
teşekkürler Zehan
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.