You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yanlış Olduğunu Bildiğim Halde İslam'dan Çıkmak

Yeni Üye
Merhaba herkese. Bu konuyu hangi bölüme iliştirsem bilemedim. Kusura bakmayın, yeni üyeyim.

Ben imam-hatip mezunu ve dindar bir ailede yetişmiş üniversiteli bir genç kızım. Bu zamana kadar dindar bir insan olarak geldim.
Ama son birkaç yıldır İslam'da bazı hükümleri beğenmiyorum, bana hoşuma gitmiyor, beni rahatsız ediyor. Özellikle kadınla ilgili hükümler bunlar. Ve bu beğenmemezlik Allah'ı Rab olarak görmeme anlamına da geliyor, bunun farkındayım.

Yıllardır ailem her isteğimi reddetti. Küçüklüğümden beri resme ve tiyatroya karşı ilgim vardı. Dergilere yazı yazmak, filmlerde seslendirme yapmak hayalimdi. Gerçi hala da öyle. Gizli gizli kendimi geliştirmeye devam etsem de yeterli değil. Ama ne zaman bunları dile getirsem beni azarladılar, boş uğraş olduğunu söylediler.
Hayatımdan hiç mutlu değilim. Sürekli ''Evlenene kadar biz ne istersek o olacak!'' diyorlar. Evlendikten sonra bu hak kocama geçecekmiş. Ben buna katlanamıyorum. Ben böyle yaşayamam.

Son zamanlarda ibadetlerden iyice uzaklaştım, zaten artık zevk de almıyorum.
İyi bir üniversitede, iyi bir bölüm okuyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilirim, maddi olarak kendimi geçindirebilirim.
Birkaç aydır açılmayı düşünüyorum. Ama biliyorum bir kez bunu yaparsam bir daha asla kapanmam, kapanamam. Ve bu ailem için, akrabalarım için, hatta oturduğum çevre için bile büyük bir olay olur.

Çok mutsuzum. Kime danışsam kafamdaki sorulara cevap bulamıyor ve tekrar İslam'a karşı içime aynı sıcaklığın gelmesini sağlayamıyor.

Sizce bile bile yanlış yapmak mı, yoksa akılda sorularla mutsuz yaşamak mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
RE: Yanlış Olduğunu Bildiğim Halde İslam'dan Çıkmak
Kafanıza takılan beğenmediğiniz hükümler nelerdir mesela ?
Birey olarak birçok hakkı sahipsiniz belki aileniz doğal olarak otokontrol mekanizması oluşturmuş size zarar gelmesin diye..
Bahsettiğiniz bazı sanatları yapmanız mümkün fakat ülkemizde bu altyapı mevcutmu derseniz mevcut değil. Yani azçok ülkemizde ki kültürel iktidiarı görüyorsanız bir müslümanın bu sanat camiasında barınması mümkün değil. Türkiyenin en büyük ve sosyal üniversitelerinden birinde okuduğum için biliyorum bu durumu. Yazık edersin kendine..
Ayrıca yaptığınız amelleri aileniz yada çevreniz için değil en başta kendiniz için yapın..
İsmet özel in dediği gibi elalem ne der putunu kırın.
Eylemleriniz başkalarını hoşnut ermek için olmasın aksi halde bu riya ya girer.
Sana tavsiyem kardeşim bu aktiviteler insanı özgür kılmaz..
insan rabbine sığındığı kadar özgürdür..
Baştan sona hayatını yeniden gözden geçirmeni dilerim..
Gideceğin yolda çok sapaklar olacak.. bahsettiğim altyapının olduğu projeler bulup değerlendirirsen ne ala.
Ama diğer türlü kendinizi heba edersiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
İstediğiniz hayat ile islami hayatı mukayese edin kardeşim.
Sizin mutluluğu aradığınız yada mutlu olacağınızı zannettiğiniz herşey tüketilebilir metalar..
Mevcut düzen içinde bu camiaya girdikçe ve insan fıtratına uygun olan din islam dan uzaklaştıkça bu boşluğu hissedeceksiniz..
Deneyin görün diyeceğim ama yine nefsinizi tatmin etmeyecek..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Sorununun cevabını aslında bulmuşsun.
"Sizce bile bile yanlış yapmak mı, yoksa akılda sorularla mutsuz yaşamak mı?"

Ne demek bile bile yanlış? Madem yanlış olduğunu biliyor, kabul ediyorsun(ki zaten öyle) bile bile yanlış yapılır mı? Söz konusu olan uhrevi hayat değil de, maddi hayat olsaydı yine bile bile yanlış yapacak mıydın?

Ya akılda kalan sorularla mutsuz yaşamak dersen; iy bil ki o soruların mutlaka cevapları var. Sadece şimdilik bilginiz/bilgimiz yetersiz. Çünkü günümüzde maddeci yaşam her yönden, her türlü araçla(medya, tv, basın vs.) sürekli bize bir yaşam biçimi, kendi maddeci, materyalist yaşam biçimini DAYATIYOR.
İnsanlar malesef deccal deyince tek gözlü, acaip, ucube bir yaratık bekliyorlar. Hayır, işte deccal fitnesi her yerimizi sarmış. Bizim bu savaşımız buna karşıdır. Doğru bildiğimiz yoldan her sapışımız onu sevindirirken, bizi üzüyor, mutsuz ediyor.
Direndiğin her gün, senin sevincin, gururundur.
Bir an önce bu savaşta donanımlı hale gelmeli, eksiklerimizi tamamlamalı, bilgi aramalıyız.

Allah'a emanet ol...
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Kabul edemediğiniz şeyler nedir kardeşim?
Hayatını sınırlaması mı?
Şayet islamda mevki makam kazanmama engel yada istediğim hayat tarzını engelliyor diyorsan islam insanlara kariyer mevki makam kazandırmaz kişilik kazandırır prensiplerini oluşturur..
İslam diriliş dinidir.. insanı bu fani hayatta çürümekten kurtarır..
Hz ömer, halid bin velid, Malcolm x, hz bilal hepsi islamla dirilen kişilerdir ve daha niceleri.
İslamı daha iyi özümseyip baskı altında kalmadan yaşamaya çalışırsan doğrusunu göreceksin..
İslam ile gelen herşey eşrefi mahlukatı korumaya yönelik kısaslardır.
Beşer ile çizilen yasalar kurallar insanları tüketen ve değersizleştiren düzenden başka birşey değil..
İslamda seni engelleyen ne varsa emin ol senin hayat düzenini koruman için gelmiştir.
Dediğim gibi iki hayatı da mukayese et ve sonuçları gör.
Bu kısa dünya hayatındaki hiçbirşey seni mutlu edemez ta ki helal dairesinin dışındaysa.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bu konuyu açmandaki tam olarak maksadın nedir ben anlayamadım.
İslamı sevmiyorsun, farklı bir hayat yaşamak istiyorsun.
İslam dışı bir hayat yaşamak ve istemek küfürdür biliyorsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.