You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yalçın Topçu: Gereği derhal yapılacak

Yalçın Topçu: Gereği derhal yapılacak

Profesör
Yalçın Topçu: Gereği derhal yapılacak
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz darbe gecesi Yunanistan'a kaçan 8 darbeci subayı iade etmeyeceğini duyuran Yunanistan'a tepki gösterdi.

[Resim: yalcin_topcu_geregi_derhal_yapilacak_148...7_2989.jpg]

Yalçın Topçu: Gereği derhal yapılacak

15 Temmuz darbe gecesi Yunanistan'a kaçan 8 darbeci subayı iade etmeyeceğini duyuran Yunanistan'ın ardından son olarak da Nato'daki 40 FETÖ'cü subayın Almanya'ya iltica talebinde bulunmasını değerlendiren 63. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, sert ifadeler kullandı.

*

'GEREĞİ YAPILACAK'


Topçu, ''8 Darbecinin Yunanistanın Koruması ve 40 askerin Almanya'ya iltica talebi yargı tarafında ivedi görüşülmeli bu 48 hain vatana ihanet ve casusluk suçundan FETÖ örgütünün başı dahil yargılanıp bu hainlerin cezası verilmelidir. Savcılarımız gereğini yapacaktır. 15 Temmuz şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz adına bu gereklidir.

Almanya ve Yunanistan ise mütekabiliyet esasına göre gereği derhal yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Her iki ülke için de uluslararası mahkemelerde aynı zamanda dava açılması
kanaatimce ilgililerce düşünülecektir.

'DAVA AÇILMALI'

İltica talebinde bulunan kim varsa vakit geçmeden vatana ihanet ve casusluk suçundan dava açılıp mal varlıklarına tedbir konulmalı,yardım ve yataklık yapan ülkeler için de uluslar arası hukuka başvurulmalı, devlete millete karşı suç işleyip kaçarak başka ülkelerden iltica talep edenlerin bir tamamı vatana ihanet ve casusluk suçundan yargılanıp cezası neyse hükme bağlanmalı, ilgili ülkelere de uluslararası mahkemelerde dava açılmalıdır.'' ifadelerini kullandı.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.