Olay meşhurdur. Resulüllah Efendimiz pazarda, muhtemelen denetlemek için gezerken bir buğday yığını görür. Elini içine sokar ve içinin ıslak olduğunu fark eder. Satıcıya nedenini sorar. Satıcı efendim yağmur yağdı ıslandı der. Peki ıslak kısmını üste koysaydın da alıcılar fark ederek alsalardı ya buyurur. Arkasından şu meşhur ve şerefli sözünü söyler, “Bizi aldatan bizden değildir”
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Yalan(traş)
Yalan(traş)
Olay meşhurdur. Resulüllah Efendimiz pazarda, muhtemelen denetlemek için gezerken bir buğday yığını görür. Elini içine sokar ve içinin ıslak olduğunu fark eder. Satıcıya nedenini sorar. Satıcı efendim yağmur yağdı ıslandı der. Peki ıslak kısmını üste koysaydın da alıcılar fark ederek alsalardı ya buyurur. Arkasından şu meşhur ve şerefli sözünü söyler, “Bizi aldatan bizden değildir”
Din nasihattir.
Allah razı olsun hatırlatma için.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Resulullah bururdular ki: "Yazıklar olsun o kimseye ki, insanları güldürmek için konuşur ve yalan söylerler! Yazık ona, yazık ona."
Ebu Davud, Edeb 88, (4990); Tirmizi, Zühd 10, (2316)
Bir gün, Resulullah (sav), evimizde otururken, annem beni çağırdı ve: "Hele bir gel sana ne vereceğim!" dedi. Aleyhissalatu vesselam anneme: "Çocuğa ne vermek istemişim?" diye sordu. "Ona bir hurma vermek istemiştim" deyince, Aleyhissalatu vesselam: "Dikkat et! Eğer ona bir şey vermeyecek olursan üzerine bir yalan yazılacak!" buyurdular.
Ebu Davud, Edeb 88, (4991)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi