You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yahudi ve Hristiyanlar Cennete Girer Mi?

Kıdemli Üye
Soru: Bir kardeşimiz:
"Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

"Yahudiler yetmiş bir fırkaya ayrıldılar, biri cennete yetmişi cehenneme. Hristiyanlar yetmiş iki fırkaya ayrıldılar, biri cennete yetmiş biri cehenneme. Benim ümmetimde yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır, biri cennete yetmiş ikisi cehenneme..."

Bu hadise baktığımızda, Yahudiler ve Hristiyanlar da cennete girecekler mi diyeceğiz? Yoksa bu hadisten kasıt hak din oldukları zaman için mi geçerlidir?" diye sormuş.

Cevap: Musa (Aleyhisselam)'ın ve İsa (Aleyhisselam)'ın getirdiği dine uyan herkes, cennete girecektir. Ama bizim Nebimiz, Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) geldikten sonra, Yahudilik ve Hristiyanlık kalmamıştır!!! Her kim Cennete gitmek istiyorsa, Müslüman olması şarttır!!!

Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

"Nefsim elinde olan Allah'a yemin ederim ki, şayet Musa hayatta olsaydı, bana tabi olmaktan başka bir şey yapamazdı!"

Ahmed bin Hanbel Albani İrva 1589, Albani Sahiha 3207

Çünkü İslam geldikten sonra yeryüzünde din kalmamıştır ve hepsi batıl olmuştur.

Allah Subhanehu ve Teala şöyle buyuruyor:

"Kim, İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan asla kabul edilmeyecek ve o kişi, ahirette kaybedenlerden olacaktır!"
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Yahudi ve Hristiyanlar Cennete Girer Mi?
Diğer dinlerden kastım, bundan önceki peygamberlerin dinidir. Musa (a.s.)'ın, İsa (a.s.)'ın gibi...
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Diğer dinlerden kastım diye bir cevap olabilir m?

Onların her birisi de islam üzere Allah tarafından gönderildiler. Hiç birisi de din getirmediler. Kendi zamanlarında Allah'ın varlığını ve islamı anlattılar. Din hangi din?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ADICAN sen diğer tahrip olmuş dinleride islamın içinden görüyrosun, bu söylemler bize yabancı gelmiyor, sizi daha önceden tanıyor gibiyiz..böyle devam etme kendine yazık etme..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-03-2015, Saat:11:30 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.