You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ya hadislerin çoğu bozulmuşsa

Acemi Üye
Gençler hadisler gerçektir bakın kabul ediyorum.

Ama ya hadislerin çoğu bozulmuşsa. Mesela benim bildiğim kadarıyla mürtedin öldürülmesi hadislerde belirtiliyor. Ya hadisler nesilden nesile aktarılırken ufak değişimlere uğraya uğraya bozulmuşsa.
Not:Konuyu nereye açacağı mı bilmiyorum l yüzden buraya yazdım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Ya hadislerin çoğu bozulmuşsa
rivayetlerin çoğunun uydurma ya da zayıf olmadığını yahut bir kısmının tahrif edilmediğini iddia eden kimse yok ki. sıhhatini tespit ettiğimiz rivayetleri , hadis olarak alıyoruz. uydurma olduğunu ya da ifade ettiğin şekliyle bozulma olduğunu söylediğin rivayet/ler var ise buyur ispat et, biz de kabul edelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bu konuyla konu sahibine (malesef) tamamıyla katılıyorum...kurana göre hareket edilmelidir.fen ve diğer materyaller de araç olarak kullanılabilir belki.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Belli olmayan konularda kesin konuşmamayı ve hüküm çıkarmamayı kastediyorum. Mesela recm var mı yok mu ben bunu olanlar olsa dahi bilmiyorum demeyi tercih ediyorum. Müzik dinliyorum mesela ama müzik meşru mudur değil midir bunu söyleyemiyorum. Ben yapsam da açıkçası vicdanen peygamberin izin vermiş olduğunu düşünmüyorum rasul şimdi burda olsaydı çoğunu ayağının altına alırdı kanaatim. Ve bunun gibi şeyler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ayrıca camilerin süslenmesi çok çok yanlış, bilimsel birçok çalışma bunu göstermişken İslam alemi ayakta uyuyor bu konuda çünkü artık kitlesel boyutlara ulaşan psikolojik rahatsızlıkların bir sebebi de budur ve namaz kılarken eğer ben huşu ile kılamıyorum diyorsanız en büyük sebebi budur...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Allah subhanehu ve teala, bize yapmamız ve uzak durmamız gerekenleri detaylı bir şekilde açıklamış mıdır yoksa açıklamamış mıdır?
Bu sorunun cevabını bekliyorum, senden.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Açıklamıştır.cüzi irade olsada bilerek veya bilmeyerek hata yapıyoruz ama
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.