Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Vesveseyle baş edemiyorum
Vesveseyle baş edemiyorum
Keza bilir mi değil zaten yazılı olduğunu söylüyor Kur'an da.yani olmuş olacak herşey yazılmış.demek ki daha olmamış işleri biliyor.
Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır. (Hadid Suresi, 22)
Sonra rüyaların aynen çıkması Rahmani olanların vs. bunu vesvese yapman çok gereksiz herşey son derece açık.
Bir hırsız bir evliyanın evine girmiş farz edelim.evliya namaz kılıyor.namazın sonun da selam verirken hırsızı gördü.hırsız korktu kendinii ifşa eder diye,heyecanlandı...ve cebinde ki bıçağı çıkarıp onu öldürmek istedi.evliya selam verip namazını bitirdikten sonra hiç oralı bile olmadı namazdan sonraki duasını ediyor.hırsız bu sırada bıçağı arkasından vurmak istedi ama o da ne eli havada asılı kaldı gitmiyor.aklında ki kötülüğü işleyemiyor.
Çünki;Allah dilemeden biz dileyemeyiz.evet kişi özgür iradesi ile bunu yapmak istiyor ama olmuyor.azası ona muhalefet ediyor.hayrı da şerri de yaratan Allah işte ama bu şerri yaratmıyor.çünki öldürmek istediği bir evliya.ve Allah ile arasında muhabbeti var.duası var o an için değil ondan öncede hep şerlerden Allah'a sığınıp dua ederdi zaten,unutmazdı Rabbini.Allah unuturmu şimdi kulunu.Allah'a sığınmış.işte Allah dilediğini korur böyle "Hz.Rabia" gibi.hırsız o kadar öldürmeyi dilesin ki Allah dilemeden o fiil gerçekleşmez.
Tekvir-29: Âlemlerin Rabbi Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.
O'nun ile Allah arasında bu sır.sen dua edersin ama korumaz.neden?teslimiyet işte.
"Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeyler arasında en çok hoşuma gideni, ona farz kıldığım (aynî veya kifaye) şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü gözü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum.(buhari)
Sadece Allah'ın iradesi etkisi altındaysan bu senin için hayır olur.çünki Allah şere ortak olmaz.işte dua ile tabi ki kader değişebiliyor.fakat bu şu manada değil Allah'ın ezeli ilmiyle bilip kaleme yaz dediği kader manasında değil.çünki;Allah senin dua edeceğini de biliyor.burda ki kader aslında ikisi de aynı manada da anlatması güç.Mecbur benzetme yolu ile anlatacağız.Diyelim ki sen bir filimciden film cd'si aldın.o filmde olacak herşey olup bitmiş.bunları değiştiremezsin işte hayat filmi ni de şu an canlı kanlı yaşıyoruz.fakat bu hayatımız bir kitapta yazılı an be an gerçekleşiyor hepsi.dua edersen bu zaten kader de vardı dua edeceğini biliyordu ve kitapta yazılıydı.onun için dua'nın faydası yok diye birşey yok.çok ince bir çizgi var orayı yakalaman gerek.tek bir kader var onu yaşıyoruz şu an.Allah ne diyor;
25/FURKÂN-77: De ki Rabbım size ne kıymet verir duânız olmasa?...
Sonra;
İsra-74: Eğer seni sebatkâr kılmasaydık, gerçekten, nerdeyse onlara birazcık meyledecektin.
İşte az kalsın onların düşüncelerine,akıl çelmelerine,sözle tesirlerine,sızlanmalarına,bakışla etki altına almalarına,ustalıklı gelmelerine,ortamı halleriyle,filleri ile,hile ile etki altına almalarına-nefsi en kamil noktada ama özgür iradesi var-maddenin üzerinde ki tesiri çekim kuvveti peşini bırakmış değil,diğer insu-cin de peygambere dokunamıyor ama peygamber bir an işte zaafiyet gösterse herşey (0) lanacak.Ama peygamber hep dua edip,ibadet,kulluk görevini yaptığından ve bilhassa Allah'a olan aşkı muhabbeti... Allah'ın üzerinde bir koruyuculuğu var,maddenin çekim gücüne,onların bu sözle,düşünceyle bıdı bıdıyla,vücut diliyle olan etkilerine karşı anti etki olarak Allah'ın vaadi,maddemize düşüncemize etki olarak bize verdiği sabrımız,sebatımız,sukunluğumuz,akli-kalbi selimliğimiz var,aşkımız var ve bu yüzden onlara uymadı.tabi seçim gene onundu.oda imtahan oluyordu neticede.yükü ağır bir şekilde hemde.Allahu Ekber...
ala olursun. Çırak başlarsın, usta olursun.Ve bir an gelir.İşte o an vakıf olursun o sırra.İşte o an;Âlâ olursun.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi