You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vesveseler Yüzünden Kalbime Kramp Girmeye Başladı

Acemi Üye
Merhaba, ben vesvese sıkıntısı cekiyordum. "Zaten bunlar doğru değil ki" diyerek susturmaya başladım. Şimdi de kalbime ağrı sokuyor, aşırı şekilde kalbimde acı ve ağrı hissediyorum. Ayrıca İslam için, "Zaten İslam doğru değil" diye vesveseler alıyorum. Allahtan başka çare göremiyorum ama illa inkara çekmeye calısıyor. Ateist olursam diye korkuyorum, hayatta çöp gibi yaşamaktan. "E uyandık da şimdi noldu" diyecek hale gelmeye korkuyorum, sıcak basıyor. Allahı kalben hissedemiyorum diye de cok vesvese geliyor, acaba Allaha inanmıyor muyum diye de düşünüyorum. "Ya inanmyorsam?" gibi ama geldikce korkuyorum. Kalben mutmain olamıyorum vesveseler yüzünden. Namaza giderken bile "Ya olmayan bir şeye tapıyorsam?" düşünceleri bırakmıyor. İstemiyorum İslamda kalmak istiyorum ama "Bunun dogru oldugunu nerden biliyorsun" "sunun dogru oldugunu nerden biliyorsun" seyleri bırakmıyor beni. Araştırdığım konu uzerinden de vesvese geliyor. Bıktım artık, aşırı yoruldum.. Kalbime giren kramplar da bırakmıyor oldu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Vesveseler Yüzünden Kalbime Kramp Girmeye Başladı
Sanırım alıcılarınızda bir sorun var.. Eûzu Besmeleyi okumakta niye direniyorsunuz. Düzelmekten mi korkuyorsunuz ya da konuyu devam ettirememekten mi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeşim vesvese gelince la ilahe illallah muhammeden resulullah de gidene kadar tekrarla. Devam ederse bu sözler bana ait değil bu sorular bana ait değil de kendi kendine bunu hatırlat kendine. Ya öyleyse ya böyleyse diye bir şey yok Allah'tan başka ilah yoktur. Muhammed Allah'ın kulu ve elçisidir. Diğer peygamberler de İsa Musa İbrahim Yakup İsak Yusuf hepsi Allah'ın kulu ve elçisidir. Hepsi bizim Peygamberimizdir. Sayısız peygamber vardır. Hepsi insanları tevhid tek tanrı inancına çağırmıştır. Ateizm deizm vs bu çağrıyı tanımamaktır. Bu çağrıya inanmamaktır.
Acemi Üye
Şöyle düşün mesela bir kek var bunu yapanı görmüyorsun ama yapan biri var diyorsun değil mi? Düşün kek bile karmakarışık bir madde olmadığı halde biri bunu yapmış diyorsun. Düşün insan gibi bir yapı nasıl kendi kendine olsun? Bir robot bile kendi kendine olmuyor.
Acemi Üye
Intruder karşımızdaki 16 yaşında sen mantıksal konuşuyorsun ama her şey mantık değil böyle sorun iman sorunu değil sorun vesvese sorunu bu tarz şeyleri ben de yaşadım bunu temeli esas olarak yalnızlık. İnsan yalnız kalınca böyle oluyor. Ben sevgi gördümde biri benimle konuştuğunda değer verdiğinde vesveselerim kayboluyordu. İman olmayan adamlar böyle olmuyor takır takır inkar ediyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.