You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vesvese küfre götürür mü?

Acemi Üye
Şimdi arkadaşlar gene başladı bu adam diyeceksiniz belki de ama öyle böyle değil a desem düşünce geliyor a derken dikkatli olayım gidip bir bakayım küfre düşmeyeyim diyorum yani o derece.İşte abdest alırken düşünce geldi hac farz mı diye ben farz olduğunu biliyorum normalde ama dedim gücü yeten var yetmeyen var yanlış bir bilgi söylemek istemiyorum küfre gitmeyeyim,maddi durumu olan yapsın çok iyi olur dedim.Şimdi gittim birdaha kontrol ettim yanlış birşey dememek için bi an düşünce geldi işte vesvese bende de hastalık durumu var vesveseye cevap veriyorum öyle değil diye veremedim yanlış birşey deyip kafir olmayayım diye gittim baktım tekrardan şimdi oruc,namaz farz bunları inkar eden küfre düşer ben hac farz değil demedim ama gittim bu düşünce beni kafir etmesin yanlış birşey demeyeyim diye baktım bilmiyorsun dinin şeyini farz da demedin gibi bir düşünce aldı şimdi de ne oldu benim durumum acaba biliyorum bazen acayip saçma soru gibi geliyor size ama bir bilseniz neler çektim bu vesveseden müzik dinliyorum bu müzik güzel diyemiyorum bile yani farz değildir demedim ama kaldım öyle farzdır diye biliyorum maddi durumu olan var olmayan var diye gittim gene kontrol ettim normalde 2. sınıf çocuğuna sorsanız hemen cevap verir ama işte hastalık durumu bendeki şimdi acaba küfre düşme durumu oldu mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Vesvese küfre götürür mü?
Bir Müslümanın dinini araştırması, öğrenmeye çalışması günah olmaz bilakis sevaptır. Hatta öğrenmeye çalışmak ibadettir, hatta ve hatta farzdır.
İlim namına ne yapılırsa sevaptır. Bir farzın neden farz olduğunu da araştırmak sevaptır, bir haramın neden haram olduğunu da araştırmak sevaptır.

Sonuç olarak senin vesvese olarak tabir ettiğin halin vesvese falan değil. Her Müslümanda olması gereken inceliktir.

Hayatında bulunan bu gibi güzel şeylerin vesvese olduğunu zannediyorsun fakat değil.

Allah yardımcın olsun. Amin.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.