...sizinle mutluluğunu, Rabbimin lutuflarini paylaşmak istiyorum...
6yil önceydi elime risale-i nuru tutusturan bir hayrhah.. Anlamasan bile oku.. Rabbim ihtiyacina bin ayn kalbine duyuracaktir..
...ve okuduğum da tek hatirladigim nefsn aclikla terbiye olduğu çok yemenin nefsi azdirdigi..
Üzerinden zaman geçti bir buçuk yol önce şiddetli mide agrilariyla hastanelerde yattim.. En son tani çölyak hasta si olduğum.. Yani un buğday arpa bulgur şehriye pasta börek çikolata bunlarla temas bile etmemem gerektiği.. Ve ben yillardir bunlari yediğim için mide bagirsagim çürümüş, ve mide bagirsak kanseri...
Hayatimda en sevdiğim çikolata yi pastalari tatlilari yiyemeyecek olmak beni asabi bi insan yapti.. Hic birşey yemeyen sinirli bir ins,an. Ailem diyordu sana birşey demeye korkuyordu. Kabul edememistim bu hasta ligi.. Ama sonra yillar önce okuduğum o söz. Nefs yalniz aclikla terbiye olur.. Evet Derdimin çaresi buydu. Rabbim bana bu hastaligi temizlene bile yim. Rabbimin rizasina kavusuyum diye vermişti. Ona yaklaşma mi istemişti.. Zorla nefsimi terbiye edip cennetine almak istiyordu.. Ve dert le beraber sukrum art ti..
Bir yol önce mezun oldum ailem calismami atanmami istiyor.. Ama benim sevdam başka.. Benim sevdam Allah ve Resulü nü anlatmak.. Bir yil boyunca tercih yapmadim. Samsuna da ailemin yanina dönmedim.. Benim ailemde inanan namaz kilan insanlar ama biz seni bunun için okutma dik diyip bu haziranda benim adimaa tercih yaptilar.. Ve tercihler aciklandi van a tayin im cikti.
Ve izmite veda.. İnandigim herşeye veda..
Otobüse bindigimde canimdan can koptu.. Yüreğim izmit de kaldi.. Nefes alamadigimi hissettim gittiğim her yerde...
Van da uykusuz acili göz yasli geceler dinmek bilmedi.. Ve bir gün öğrendim tedavisi olmayan raporlu hastalara tayin hakki verilmiş.. Ama kadrolu lara.. Ben sözleşmeli atandim bir umut dedim.. Heyete girdim.. İnsanlar diyor boşuna geliyorsun kadrolu lara bu atama.. Ama olsun diyorum.. Hem ümit hem ümitsizlik arazi yasiyorum orada..
Van hastaligimi onayladi zira ankaranin onayini beklemeye kalmisti.. Van a geleli bir ay olmuştu bir cuma zamani elimde kuran im gözümde gozyasim.. Derdime derman olacak yalniz Rabbim ve bilirim ki Rabbim kulunu zayi etmez... Dua dua yakarislar.. Rabbim seni anlatamiyorum.. Buradaki insanlarin dilini bilmiyorum.. Ve aglayis..
Cuma saati geçer mesai baslayali on dakika olmuştur ankara kodlu bi numara arayip tayin imin iZmite ciktigini söyler.. İnanamamistim karsimdaki sese inanamiyordum..
Bir kere daha dedim Rabbim ol der ve olur..
Rabbim hastaligimi sebebler planinda buraya kavuşmama vesile kilmis .
izmite geldim işlemlerde aksilik oluyor yapamiyorlar ben heyecanli ve korkulu ardindan şube müdürü diyor siz bizim için bir ilksiniz' nasil olurda sözleşmeli bir insanin tayini cikar biz anlayamadik. İslemleri bu yüzden yapamiyoruz halledecegiz dediler.
O an bir kere daha iman ediyorsun.. İster ailen ister devlet istesin.. Ama onlardan da ustun bu kainatin bir sahibi var.. Olmazlari olduran Rabbim bunuda oldurmus,
Ve içimde bir his hasta olmadigima dair.. Bugün de sonuçlar imi almaya gittim..
Ve lütuf ..
Rabbimin merhameti.. Benim acziyetime bin ayn..
Doktorun sözleri sonuclarin hepsi tertemiz. Nasil böyle bir hata yapipta size bu tan iyi koyabilirler:-)
Ve gözden süzülen yaslar.. Rabbimin büyüklüğüne..
Hic bir dert yoktur ki.. Der mani Rabbim de olma sin..
Dualariniz için çok sağolsun..
Rabbim ser gibi gösterip hayr kapilarini acmis..
Rabbim sizin de dertlerinize derman olsun inş.
Dua ile..
...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...