You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Vazife ile ilgili sözler

Vazife ile ilgili sözler

Kavgaci
Vazife ile ilgili sözler
Vazife
Bize vazifenin öğretilmesinden ziyade sevdirilmesi gerektir AVinet
Eğer herkes, birer fert olarak, kendi vazifesinibaşarır, kendi meslek ve sanatında gayret gösterirse, o zaman umumun refahı temin edilmiş olacaktır Goethe
Sen vazifeni yap, ötesini Allah'a bırak Aristoteles
Vazifesini yerine getirmemiş olanın vicdan yarasına ne mazeretin devası, ne ilacın şifası deva getiremez Mevlana
Yalnız vazifeyi yapmaya hazır olmak kafi değildir, onu anlamak ve bilmek de gerekir Guizot
Yüklendiğim vazife ne kadar zahmetli olursa, ruhumuzu o nispette eğitir ve yükseltir Andre Gide

Ben, cinleri ve insanları ancak bana kulluk (ibâdet) etsinler, (vazifelerini yerine getirsinler diye yarattım" (ez-Zariyât, 51/56)
Ey Muaz, Allah'ın kulları üzerindeki hakkı (yani kulların Allah'a karşı olan vazifeleri) nedir, bilir misin? diye sormuş O da:-Bunu Allah ile Allah'ın peygamberi çok daha iyi bilir, diye cevap vermiştir Bunun üzerine Hz Muhammed (sas) şöyle devam etmiştir:
-Allah'ın kulları üzerine sabit olan hakkı, (yani kulların Allah'a karşı olan vazifeleri, kulların Allah'a itâat ve kulluk etmeleri ve ona hiç bir şeyi şerik kılmamalarıdır (ez-Zebidî, Sahih-i Buhârî Muhtasarı, VIII, 310)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.