You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Varken göstermelisin sevdiğine, sevgini!

Profesör
Gidenin ardından yakılan ağıtlarda anlatılan sevgilere yakın değilim ben. Kendi ateşinin dumanında boğulanlara merhamet duymam.
Ben; bendeyken sevdanın peşine düşen gölgeyim.
Sende beni sendeyken sev diyenler yakındır bana...
Hayalsi aşkları yüceltenlerin girdabına kapılmadan, sanki gidene duyulan özlemde var olacakmış gibi peşine düşenlere de uzağım.
Bakma sen " hiç bilmedin" diyenlerin yaktığı ağıtlara. Eğer bilmemişse giden, bildirmemiştir ki gönderen...
Eğer sen;
Sevdiğinin rüzgarında sürüklenip geçmiş acıların yangınlarında yanmayı, yakılmayı göze alabiliyorsan!
" Seni seviyorum" ların karşılıksız kaldığında; bir kez ve bin kez daha tekrarlamak ağrına gitmiyorsa!
Avuç avuç topladığın yıldızları, üfleyerek yare göndermekten usanmıyorsan her gece!

Bir ses beklerken sessizlik duvarına çarptığında geri dönmüyorsan ve kendi kelimelerinle okşuyorsan sevdiğinin yaslı gönlünü!
Kırık parçalarını onarmak yerine, kendi kırıklarından bir demet sunarken sen; uzanmayan ellerine küsmüyorsan!
Onlarca kişinin kuşattığı kaleni sonuna dek koruyup, ondan gelen tek kelimeyle yıkılmasına izin veriyorsan ve o hala "benimsin" demiyorsa!
Tanımadığın birinin senden önce açtığı yaralara gözyaşların merhem olacaksa ve gözlerine kan dolana kadar ağlamaktan vazgeçmiyorsan onun yaraları kapansın diye!
Neden olduğunu bilmediğin suskunluklara konuşkanlığını kalkan edinebiliyorsan!

Yağmalana, yağmalana sana kalan bile eriyip gitmişken sadece onun için çoğaltabiliyorsan bir damladan sabır pınarı!
"Ölüler ölmez" çığlıklarına kulaklarını tıkayıp yaşam olsun, yaşamak olsun adı diye adsız sevdanı karşılık beklemeden ayaklarının altına seriyorsan. Tekmelemeyip, ezmeyip usulca yanından geçtiğini görmezden gelebiliyorsan!
Kapını çalan ellerin hiç olmayacağını bilmene rağmen "belki" gelir diye evini değiştirmiyorsan, hatta sokağını!
O kış mevsimini yaşarken ve kar altında gönüllü boğulmayı göze almışken; hüznün mevsimini giymiş olan sen, ikiniz için bahar olabiliyorsan!

Buğulu camların ardından bakan ona; "hey ben buradayım" diyebilecek kadar cesursan ve o hala senden tarafa bakmamaya direnirse. Sen olduğun yerden kıpırdamazsan !
Onu tanıdığın gün diktiğin bitki boy vermiş, çiçek açmış olmasına rağmen o bilmiyorsa ve sen hala sulamaya devam edip ilk gördüğünde bir yaprağını gizlice kitabının arasına koyabilmeyi hayal ediyorsan!
Rengi solmuş fotoğrafları saklayan albümünün ilk yaprağına kendininkini çıkarıp onunkini koyuyorsan!
Ve sonu "gökten üç elma düşmüş" diye biten masallara hala inanıp avuçlarını açmış bekliyorsan!
Rengine, kendi rengini ekle. Varsın uyumsuz olsun! Varsın yakışmasın.

Varken göstermelisin sevdiğine, sevgini... Göster ki; gittiğinde, gitmek zorunda kaldığında bile hatırlasın seni..

alıntı
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
RE: Varken göstermelisin sevdiğine, sevgini!
sevdiklerimizin kıymetini bilelim

ağaç yıkılınca yeri belli oluyoSad

offfSadabiii
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Hayalsi aşkları yüceltenlerin girdabına kapılmadan, sanki gidene duyulan özlemde var olacakmış gibi peşine düşenlere de uzağım.

yüreğine sağlık canımm..saolasınn..
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Cvp: Varken göstermelisin sevdiğine, sevgini!
Varken göstermelisin sevdiğine, sevgini... Göster ki; gittiğinde, gitmek zorunda kaldığında bile hatırlasın seni..
ok
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Cvp: Varken göstermelisin sevdiğine, sevgini!

Nasilsa bir gun cikip gelecen
Kirmizi gulleri bana verecen
Eskisinden daha cok beni sevecen
Umutla inatla beklerim seni

Kapim sana hep acik, acik duruyor
Gonlum kafesinde koskler kuruyor
Cicekler solmasin diye hergun suluyor

Ayak sesini bir yillik yoldan duyarim
Sensiz gecen gunlerimi bir bir sayarim
Koşkumun en nefis yerine seni koyarim

sen beni gercekten sevdi bilmedin
Yillar gecti gitti hala gelmedin
Bu koskumde neler var gelip gormedin

alıntı

sağolasın reyhanım çok enfes bir yazı...
bu şiir yakışır yanına...
[Resim: 1871qt9.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
off offf

dağladınız beni yine offff offff üzgün
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.