You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Van İmam Hatip Lisesi...

Van İmam Hatip Lisesi...

Acemi Üye
Van İmam Hatip Lisesi...
Van imam hatip lisesi, öğrencileri, Mezunları ve Öğretmenlerine selamlar...
Hayırlı ramazanlar.
2001 yılı 11 b sınıfı mezunlarına ayrıyeten selamlar saygılar...
"Üslubu lisan,aynıyla insandır"
"Gözler vardır sözleri anlatan, Sözler vardır gözleri ağlatan."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Van İmam Hatip Lisesi...
Van Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarihçesi

Okulun ilk kuruluşu Milli Eğitim Bakanlığının direktifleri üzerine Van İmam-Hatip Okulu olarak 1968-1969 Öğretim yılında gerçekleştirilmiştir. Van Ticaret Lisesinin bir bölümü İmam-Hatip Okulu olarak tahsis edilmiş olup, dershanelerin bir kısmı Ticaret Lisesi ile müşterek olarak kullanılması ile eğitim ve öğretime başlanmıştır.

Okulun idari odaları müstakil hazırlanarak eğitim ve öğretim hizmetlerine etkinlik kazandırması yolunda çalışmalarda bulunulmuştur.

1968-1969 Öğretim yılı başında kayıt kabul işlemleri gerçekleştirilerek İmam-Hatip Okulu birinci devre eğitim ve öğretime başlamıştır.

İmam-Hatip Okulu 1. ve 2. devre sistemi; birinci devre 4 yıl, ikinci devre ise 3 yıl olarak devam ederken 1974-1975 Öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığını emirleri gereği birinci devre ortaokula , ikinci devre ise liseye dönüştürüldü. Bu dönüşümden sonra “ Van İmam-Hatip Okulu” “Van İmam-Hatip Lisesi” adını alarak eğitim ve öğretime ortaokul ve lise statüsünde devam etti. Bu aşamada ortaokul öğrenim süresi 3 yıl , lise öğrenimi ise 4 yıl olarak belirlendi.

1974 yıl ilkbaharında Van İmam-Hatip Okulu Koruma ve Yaşatma Derneği faaliyetlerine esas olmak üzere Van ili Ali paşa mahallesi yarım batman sokak civarında bugünkü arsa temini gerçekleştirilip, hazineye devri yapıldı. Arsanın temini ve hazineye devir için gerekli resmi işlemler tamamlandığında Milli Eğitimi Bakanlığı bütçesinden yeni binanın yapılması ve ihale edilmesi aşamasına geçildi. Yeni bina 16 derslikli tip proje olarak tasarlanıp kısa sürede yapımına başlanıp 1975-1976 öğretim yılında eğitim ve öğretime hazır hale getirilerek faaliyete başladı.

Van İmam-Hatip Lisesi halen bu binada eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürmektedir.

Okulumuzun ek binası ise ilk defa okulumuz Koruma Derneğinin girişimleri ile 1990 senesinde temel atılmış, yaklaşık 3 yıl süren yapım çalışmalarının ardından 1993-94 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Ek binamız 3 katlı olup, alt katında tatbikat mescidi ve konferans salonu 2. katında idare odaları üst katında ise 5 derslik bulunmaktadır.
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.