You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Vahhabi!!!" demeden önce

"Vahhabi!!!" demeden önce

General
RE: "Vahhabi!!!" demeden önce
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Kabrimi ziyaret edene şefaatim vacip oldu. "[Beyheki, Dare Kutni, Taberani]

" Kabrimi ziyaret edene şefaatim helal oldu. " [Bezzar]

" Sadece beni ziyaret için gelen, kıyamette şefaatimi hak etmiş olur." [Müslim]

" Medine’ye gelip kabrimi ziyaret eden, Kıyamette komşum olur, ona şefaat ederim." [Şir’a]

" Hac edip kabrimi ziyaret eden, beni diri iken ziyaret etmiş gibi olur."[Taberani, Dare Kutni, İbni Cevzi]

" Hac edip de, beni ziyaret etmeyen, beni incitmiş olur. " [Dare Kutni, İ.Malik]

" İmkan bulup da mazeretsiz beni ziyaret etmeyen bana cefa etmiş olur." [İbni Neccar]

"Vefatımdan sonra beni ziyaret eden, hayatımda ziyaret etmiş gibidir" [Beyheki]

" Kabrimin yanında, benim için okunan salevatı işitirim. Uzak yerlerde okunanlar bana bildirilir." [İbni Ebi Şeybe]
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Aişe (r.a.)'den şöyle rivayet edilmiştir:
"Ümmü Seleme (r.a.) Rasulullah (s.a.v.)'a Habeşistan'da gördüğü bir kiliseden ve içindeki resimlerden bahsetti. Rasulullah (s.a.v.) da:
"Habeşliler öyle kimselerdir ki, bunlardan salih bir kişi öldüğü vakit hemen onun kabri üzerine bir mescid inşa eder ve o salih kimsenin resmini o mescide koyarlar. Bunlar Allah katında mahlukatın en şerlileridir." buyurdu. (Buhari Salavat: 48-54. Cenaiz: 70. Müslim Mesacid: 16. Fiten: 110 Nesai Mesacid:13, Ahmed: 6/51.)

Bu insanlar Tevhid akidesini bozan iki zararlı ameli bir arada yapmışlardır; kabirleri mescid edinmek ve buralara salih kimselerin resim ve heykellerini koymak.
Yine Aişe (r.a.) şu hadisi rivayet ediyor:
"Rasulullah (s.a.v.) ahiretine göçmesine sebep olan hastalığı sırasında siyah bir şal ile mübarek yüzünü örtüyor, bunalınca zaman zaman açıyordu. Bu halde iken:
"Allah Yahudi ve hristiyanlara lanet etsin. Çünkü onlar peygamberlerinin kabirlerini mescid edindiler." buyurdu.
Bununla Rasulullah (s.a.v.) onların yaptıklarından bizi sakındırıyordu. Böyle bir endişe olmasaydı, kabri açık bir yerde olurdu. Ancak mescid edinilmesinden korkuldu." (Buhari Enbiya 50, Müslim Mesacid: 22. Nesai Mesacid: 13, Darimi Salat 120. Ahmed: 6/229 275.)
Cundup b. Abdullah diyor ki:
"Rasulullah (s.a.v.)'ın vefatından önce şöyle dediğini duydum:
"Sizden bir halilim (çok fazla sevidiğim) olmasından Allah'a sığınırım. Allah İbrahim'i halil edindiği gibi beni de kendisine halil edindi. Şayet ümmetimden birini halil edinecek olsaydım Ebu Bekir'i halil edinirdim. Dikkat edin! Sizden önceki kavimler nebilerin ve salih kimselerin kabirlerini mescid ediniyorlardı. Sakın kabirleri mescid edinmeyin, sizi böyle yapmaktan menederim." (Müslim Mesacid: 23.)
Rasulullah (s.a.v.) hayatının son zamanlarında, kabirlerin mescid edinilmesini yasakladı. Vefatı esnasında da böyle yapanları lanetledi.
Kabir üzerinde mescid inşa edilmese bile orada namaz kılmak kabri mescid edinmek demektir.
Aişe (r.a.)'nin:
"Kabrinin mescid edinilmesinden korkuldu." sözü bunu ifade eder. Zaten sahabeler Rasulullah'ın kabri üzerine mescid inşa edecek değillerdi, (hem böyle bir teşebbüs kolay önlenirdi) korkulan husus orada namaz kılınması idi. Çünkü her namaz kılınan yer mescid sayılır ve temiz kabul edilir. Rasulullah (s.a.v.) bu hususta:
"Yeryüzü benim için tümüyle mescid ve temiz kılındı." buyurmuştur. (Buhari Teyemmüm. Müslim Mesacid: 521, Ahmed: 2/222)
İbni Mesud (r.a.)'dan Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyuruyor:
"İnsanların en şerli olanları, kıyamet koptuğu zaman hayatta bulunanlar ve kabirleri mescid haline getirenlerdir." (Ahmed: 1/435. İbn Hibban Mesacid: 340. Ebu Hatim sahihinde.)
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hadislerle de anlaşılacağı üzre, kabir ziyareti şirk değil,kabirlerdekine tapmak şirktir...
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kabir ziyaretini komple şirk sınıfına sokmadım tekrar okursanız görürsünüz yazdığımı. bilakis kabir ziyareti ölüm ibreti almak için caiz hatta bazen güzel bir şeydir. bununla birlikte kabirlerde bidat olan hareketleri yapmak, kabirdeki ölülerden yardım istemek gibi şeyler islama terstir. kabirin nasıl olması gerektiği de yine dinimizin belirttiği sınırlarda olmalıdır, üstüne oda(türbe) yapılmamalı, kireçlenmemeli, sadece kabir olduğu belli olacak kadar yükseltilmesi helaldir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
dinimizislam.com un yazdığı şeyler tarihi bilgiler açısından tutarsız, birçoğu da mesnedsiz rafizi uydurmalarından ibarettir. Muhammed bin Abdulvahhab a ingiliz ajanı demek kolay bir iş değildir ki Hucurat-6 yı hatırlatırım. Zira islam devletine karşı kafir devlete ajanlık yapan kişiyi küfürle itham etmiş olursunuz. Tüm yazıyı komple almış gelmişsin reyyan her biri ayrı ayrı zırvalar içeriyor çoğunu da Allahu alem cevapladık farklı başlıklarda. Zaten bu ihlas yayınevi saptırıcılık konusunda şiilerden daha azgındır. uzun uzun cevaplamayı çok isterdim fakat benim için vakit geç, inşaAllah aklımda kalırsa veya siz bu başlığı gündüz vakti müsait bir zaman uplarsanız "tekrar" bu vesveseleri cevaplamaya çalışırım.

ha bununla birlikte, en son türbe hakkında konuşuyorduk. türbenin haramlığında ehli sünnet icma etmiştir, zira böyle bir şeyin caiz olmasına yönelik hiçbir nass yokken haram olduğuna dair onlarca nass vardır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-04-2013, Saat:11:40 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
Kıdemli Üye
mezar ziyaretleri şirk değildir fakat onlardan medet ummmak şirktir ; hac ve umre demi şirktir o zaman demiş arkadaş yanılmış , hac yaparken mezarlardan bişey isteyin diye bir kural yoktur , hacc kuranı kerimde nasıl yapılacağı belirtilmiş bir ibadettir , haccın içinde ölüden medet umun diye bir kural yok , hacda da Allah tan istenir , her yerde de ondan istenir dua ile , ölüden değil .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-04-2013, Saat:03:51 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.