You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

pejmurde
Üzülmek
ÜZÜNTÜ İNSANA NELER YAPAR?

- Üzüntü insanı, fiziksel olarak da, manen de sadece tahrip eder.

- İnsanın aklını kapatır, doğru düşünmesini, olaylara gerçekçi yaklaşmasını, çözüm yollarını görebilmesini tamamen engeller.

- Kişinin bütün gücünü çekip alır. Böyle bir insan, fiziksel olarak da, manevi olarak da çok zayıf düşer. Mücadele edecek, çaba harcayacak gücü neredeyse hiç kalmaz.

- Üzüntü, insanı hızla yaşlandırır.

- İnsanı hasta eder. Böyle bir kimse, ardı ardınca sürekli olarak yepyeni hastalıklarla karşılaşır. Vücut direncini kaybeder, bünyesi her türlü rahatsızlığa çok daha açık hale gelir.

- Mutsuzdur. Ve daimi olarak mutsuzdur. Güzellikler, iyilikler onu mutlu etmeye yetmez.

- Çevresindeki nimetleri göremez.

- Üzüntüyü sevmeye başlar. Sürekli olarak acılarını, sıkıntılarını düşünüp daha da çok üzülmek ister.

- Üzüntüden kurtulma, üzüntüyle mücadele etme azmini kaybeder. Her fırsatta kendini üzüntüye bırakmayı bir hayat şekli haline getirir.

- Yalnızlığı sevmeye başlar. Yalnız kalıp, üzüntülerini düşünmek, kafasında kurduğu senaryolara hüzünlenmek, geleceğe yönelik ümitsiz (Allah'ı tenzih ederiz) beklentilere kapılmak, ağlamak, ona çevresindeki pek çok nimetten daha çekici gelir.

- Yaşama sevincini ve yaşama azmini kaybeder
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Üzülmek
Allah'tan ümit kesilmez,müslüman bunun bilincinde olmalı.Küçük şeylerle mutlu olmayı bilmeli ,en çokta şükür etmeyi ve sabretmeyi bilmeli.

Teşekkürler.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ne kadar üzülmeyeceğiz desekte bazı elim durumlar unutulmuyor...eskiden çok takardım ama insan tevekkülle herşeyin üstesinden geliyor bunu öğrendim...

Rabbim kuluna kaldırmayacağı yükü vermezmiş..ELhamdülillah
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Üzüntü gelir

Üzüntü gider...

Değersizdir,bayağıdır,kalitesizdir,ucuzdur...

Hüzüntü ki: gülücük

En çok yakışandır âşıklara;

Paha biçilemezdir,asildir,mübarektir,velûddur,parlaktır,göz alıcıdır,uzakları yakın eder,güçlüdür,zordur...
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-05-2015, Saat:01:30 PM, Düzenleyen: Yar!!!HârVar.
pejmurde
İnsan üzülür ağlar bu çok normal ama kendini kahredip ümitsizlige kapılmak hayattan kopmak tahammül edemediğim bir durum sık sık karşlaşıyorum böyle insanlarla onlar için normal olanı yapıp üzülüyorum dualarimida eksik etmiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.