You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzak Doğu Sporları ve Dinimiz

Acemi Üye
Uzak Doğu spor sanatlarının hep bir felsefesi vardır.Çoğu budizm kökenlidir.Yani budizm etkisindedir.Yeni farkettim.Ben karate olsun kung fu olsun jujutsu olsun hep kendi felsefesi var sanırdım ama budizm etkiliymiş.Şimdi bu sporlar başka inançlardan karışık bir takım bilgiler var.Dinimize bir zararı var mı?Şiddet yönünden zararı yok o belli.Bunlar saldırı sanatı değil,savunma sanatıdır.Onu biliyorum.Ben bu budizmden gelme felsefelerinin dinimizce sakıncası yok mu?Eskiden çok duydum.Fakat böyle soran olmadı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-03-2013, Saat:10:35 PM, Düzenleyen: Kutay7889.
General
RE: Uzak Doğu Sporları ve Dinimiz
sen bu dövüş sporlarıyla ilgilenirken budist felsefeden etkileniyor musun, hayır. islam spor faaliyetlerini önemsemiştir ve pek çok spor türü de müstehap yani Allah rızası için yapıldığında sevap bile kazandıracak şeylerdir. Rasulullah ın hadislerinde güreş yaptığı, sporu övdüğü açıkça geçer ki ayrıca bu durum cihada hazırlık için de gereklidir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben daha çok karate üzerine o teknikleri için gitmek isterim.Fakat kullanma kılavuzu gibi budizm ile ilgili şeylerde anlatılıyor.Ha öyle bir iman yönünden sapma olsa zaten bu kadar kurs yeri olmazdı diye düşünürdüm.Doğrusu bu heralde.Elbette amacım niyetim o teknikler ile savunma amaçlı bir spor öğrenmek.Özellikle niye karate?Çünkü çok serileri var çok değişik türleri var.Onun için.Onların inançları kendinde kalsın. :D Benimki yeter. gülücük

Düşündümde Felsefe dersiyle aynı türde.Ordada ne imansızların felsefesini görüyoruz da etkilenmiyoruz burdada öyle sanırım.Neyse teşekkürler. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-03-2013, Saat:11:08 PM, Düzenleyen: Kutay7889.
General
şimdi şöyle diyelim bir başkası(başka dine mensub birisi) için ibadet değeri taşıyacak bir hareketi siz eğer onların kültürüne özenerek yaparsanız bu tehlikeli olabilir, bazı bölgelerin danslarını buna dahil edebiliriz. fakat bu yaptığınız spordur, bölgesel kültürlere göre farklı hallere dönüşmüştür. sizler budist veya başka uzak doğulu felsefelerle uğraşmadan bu sporlarla meşgul olduğunuz takdirde eğer ki Allaha kulluğunuzu aksatacak bir şey yapmıyorsanız, yani Allahın emir ve yasaklarına ters gelecek bir durum yoksa buna haram denemez.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
" Ben daha çok karate üzerine o teknikleri için gitmek isterim.Fakat kullanma kılavuzu gibi budizm ile ilgili şeylerde anlatılıyor.Ha öyle bir iman yönünden sapma olsa zaten bu kadar kurs yeri olmazdı diye düşünürdüm.Doğrusu bu heralde.Elbette amacım niyetim o teknikler ile savunma amaçlı bir spor öğrenmek.Özellikle niye karate?Çünkü çok serileri var çok değişik türleri var.Onun için.Onların inançları kendinde kalsın. Big Grin Benimki yeter. gülücük"

Düşündümde Felsefe dersiyle aynı türde.Ordada ne imansızların felsefesini görüyoruz da etkilenmiyoruz burdada öyle sanırım.Neyse teşekkürler. gülücük "

"Benim ki yeter demek" derken şunu demek istemiştim.O zamanlar aklıma gelmemişti.Düzelteyim yeni mesaj ile.
"Onların inançları kendine kalsın.İslam bize yeter.Tek Hak Din İslam'dır."

" Ben daha çok karate üzerine o teknikleri için gitmek isterim.Fakat kullanma kılavuzu gibi budizm ile ilgili şeylerde anlatılıyor.Ha öyle bir iman yönünden sapma olsa zaten bu kadar kurs yeri olmazdı diye düşünürdüm.Doğrusu bu heralde.Elbette amacım niyetim o teknikler ile savunma amaçlı bir spor öğrenmek.Özellikle niye karate?Çünkü çok serileri var çok değişik türleri var.Onun için.Onların inançları kendinde kalsın. Big Grin Onların inançları kendine kalsın.İslam bize yeter.Tek Hak Din İslam'dır.

Selametle kalın.Soma'daki ölen kardeşlerimizede Allah şehitlik mertebesini nasip eylesin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.