You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kimya-yı saadet
unlu kurabiye
Arkadaşlar pc olmayınca insan başka alanlara odaklanıyo... dün bir unlu kurabiye yaptım çok güzel olmuştu. Kilo alıcam anlaşılan pc gelene kadar... İnş kariyerimi engellemez. Şişkoluktan meclis sandalyelerine sığmazsam siyasi hayatım başlamadan sona erer... Ondan sonra kim kurtarcak bu ülkeyi! Neyse yerken sizsiz boğazımdan geçmediüzgün Buyrun sizde...

Un Kurabiyesi

Malzemeler:

1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:

Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.

Afiyet olsun...

Elime sağlık..

[img]unlu_kurabiye[/img]
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: unlu kurabiye
Yemek DUASI...

Ey bizi nimetleriyle perverde eden SULTANIMIZ!

Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, mebalarını göster. Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahfettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et.

Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir. Bizi zeval ve teb'id ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.

YA RAB! kusurumuzu affet bizi kendine kul kabul et. Emenetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.

Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle. Lezzeti şükür için isteyen kullarından eyle.

YA RAB! Resûl-u Ekrem Aleyhissalatü Vesselamın bereketi hürmetine bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan et!.. Amin!...
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cvp: unlu kurabiye
saqolasın süheylam...

yemek duan çok güzel...

eminim yemek tarifinde öyledir...

bi yemek yapmayı öğrensem siteye ziyafet vercemgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cvp: RE: unlu kurabiye
AtMaCa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ya bi gün bana şöyle güzel bi yaş pasta yapsın biriniz çok makbule geçergülücük

yaptırırım fakat herşeyin bi bedeli var abicimgülücükkonser sözün hala geçerlimi?gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: unlu kurabiye
Bugun forumculara yaş pasta alsam size nasıl yedircem ben yaban ellerde siz oralarda buralardasınızSmileSmilegülücük
EZELDEN EBEDE GİDEN ALLAHIN DAVASIDIR MİLLİ GÖRÜŞ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: unlu kurabiye
salihbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bugun forumculara yaş pasta alsam size nasıl yedircem ben yaban ellerde siz oralarda buralardasınızSmileSmilegülücük

sen al biz yeriz bi şekilde gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.