You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Umeyr(r.a.) 'ın düşündürdükleri

-İKRA-
Ashabın(radıyallahu anhum) cennete ve rıza-i ilahiyeye kavuşmak arzusuyla her şeylerini feda etmekteki samimiyetlerine bir örnek vermek istiyorum:

Bedir Savaşı günü Rasulullah (s.a.v.), Müslümanları harbe teşvik gayesiyle: “Muhammed’i kudret ve iradesi ile yaşatan Allah’a andolsun, bugün sabredip, karşılığını Allah’tan bekleyerek, geri dönüp kaçmaksızın, daima düşman üzerine yürümek sureti ile savaşan herkesi, Allah mutlaka cennetine koyacak.” buyurdu. Elinde hurma yemekte olan Beni Seleme sülalesinden Umeyr b. El Humam (r.a.) Rasulullah (s.a.v.)’’in müjdesini duyunca: “Allah, Allah! Onların beni öldürmesi cennete girmeme kafi mi?” diye sordu. Elindeki hurmaları attı, kılıcını kavradı ve şehit düşünceye kadar müşriklerle savaştı. Umeyr (r.a.)’ın şöyle diyerek savaştığı zikredilir: “Yanımda takva, salih amel ve Allah yolundaki cihatta sabırdan başka hiçbir şeyim olmadığı halde Allah’a kavuşmaya can atıyorum. Takva, iyilik ve olgunluğun dışındaki her şey yok olmaya mahkumdur.”

Biz de günümüzde, elimizden hiç olmazsa İsrail mallarını atıp boykot edebilecek miyiz?
Ya kalbimizden bu denli dünya sevgisini.
..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.